Реберця, запечені з картоплею: смачну страву до вечері

Це блюдо повністю самодостатня і ідеально підійде до обіду або вечері. І готується воно дуже просто і швидко. Страва не вимагає додаткових гарнірів. Виходить смачною, ситною і ароматним. Реберця можна використовувати свинячі або баранячі. Тут все залежить від ваших особистих переваг.

Необхідні продукти

  • реберця — 700 гр
  • картопля — 700 гр
  • кетчуп — 100 гр
  • соєвий соус — 30 мл
  • оцет 9% — 1 ст. л
  • вустерський соус — 1 ст. л. (за бажанням)
  • сушені трави — 1 ч. л
  • сіль, перець
  • рослинна олія — 50 мл
  • часник — 2 зубчики

Починаємо приготування

  • З мисці змішуємо кетчуп, соєвий і вустерський соус. Туди ж вливаємо оцет, додаємо сіль і перець. Все ретельно перемішуємо.
  • Беремо реберця, промиваємо і промазуємо приготованим соусом. У такому вигляді залишаємо на 20 хвилин.
  • У миску вливаємо олію. додаємо сіль, перець і сушені трави. Туди ж видавлюємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо в нього масло зі спеціями і перемішуємо.
  • Беремо форму для випічки, на дно викладаємо картоплю, а зверху реберця. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин.
  • Через відведений час фольгу з форми прибираємо і ставимо страву назад в духовку ще на 30 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • До такої страви можна подати простий салат з шпинату. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Ребрышки, запеченные с картофелем: вкусное блюдо к ужину

    Приємного апетиту!