Вечеря без турбот і клопоту: рис з куркою і квашеною капустою в духовці

Рецепт цієї страви приведе в захват кожну зайняту господиню. Адже дане блюдо готується дуже швидко і просто, за принципом все змішав. почекав трохи і готово! Така вечеря ідеально впишеться в меню кожного зайнятого людини, виходить смачним і ситним. До того ж готується він із простих і доступних продуктів.

Необхідні продукти

  • 180 грам рису
  • 300 грам квашеної капусти
  • 1 курка
  • 50 грам вершкового масла
  • 350-400 мл окропу
  • 1 їдальня ложка сметани
  • сіль, перець, спеції за смаком

Починаємо приготування

  • Курку ріжемо на порційні шматочки і кладемо в миску. Додаємо до неї сіль, перець і спеції за смаком. А також додаємо сметану і перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин.
  • У форму для випічки всипаємо просіяний рис і додаємо квашену капусту. Додаємо в масу спеції і сіль, а потім все заливаємо окропом і перемішуємо. Зверху викладаємо підготовлену курку.
  • Вершкове масло нарізаємо шматочками і додаємо до решти продуктів. Форму накриваємо кришкою або фольгою, а потім прибираємо в духовку, розігріту до 190 градусів.
  • Випікаємо заготівлю протягом 1,5 годин. За 10 хвилин до закінчення приготування з форми знімаємо кришку (знімаємо фольгу, щоб м’ясо трохи підрум’янилося. Готову страву дістаємо з духовки і подаємо до столу.
  • Блюдо виходить смачним і ситним, а головне не вимагає додаткових гарнірів. Воно ідеально підійде до обіду і вечері, готується просто і без особливих турбот.

    Квашену капусту можна купити в магазині, але з домашньої (приготовленою за рецептом з нашого сайту) вийде смачніше.

    Ужин без забот и хлопот: рис с курицей и квашеной капустой в духовке

    Приємного апетиту!