Соковитий люля-кебаб: класичний рецепт в слов’янському варіанті

Буквально вчора спробувала самий соковитий люля-кебаб у своєму житті.

Настільки смачний, просочений запахом димку (адже він готувався на мангалі), ароматний: завдяки спецій і зелені. Загалом, скажу чесно: довго кликав господарів поділитися рецептом настільки смачного люля-кебабу. Вони звичайно ж чинили опір, але, врешті-решт, самий заповітний рецепт опинився в моїх руках. А я, в свою чергу, ділюся рецептом приготування люля-кебаба з вами.

Необхідні інгредієнти

  • м’ясний фарш — 1 кілограм;
  • сало — 150 грам;
  • цибуля ріпчаста — 1 штука;
  • сіль — за смаком;
  • кінза — за смаком;
  • чорний мелений перець — за смаком.

Самий соковитий люля-кебаб: покроковий рецепт

  • Для приготування фаршу, беремо м’ясо: це може бути баранина, яловичина або курка — в принципі, будь заходьте. Дуже смачно буде, якщо ви змішаєте кілька сортів м’яса. Ні в якому разі для приготування люля-кебаба не беріть заморожене м’ясо — воно обов’язково має бути свіжим. Моєму, добре витираємо серветкою, обсушуємо. Зрізаємо все прожилки і плівки, перекручуємо через м’ясорубку. Сітку для м’ясорубки краще всього використовувати з крупною решіткою: тоді фарш вийде ідеального розміру.
  • Сало (якщо у вас шматочок зі шкіркою, то її обов’язково треба зрізати) нарізаємо невеликими шматочками і, як і м’ясо, крутимо через м’ясорубку. Без сала обійтися ніяк не можна. Шматочки жиру є склеює матеріалом між фаршем і цибулею, не дають йому розсипатися.
  • Ріпчасту цибулю очистили від шкірки, помили, просушили, різали соломкою.
  • Кінзу обов’язково миємо і ріжемо дрібно. Я для приготування люля-кебаба буду використовувати заморожену зелень: вона чудово підійде для приготування соковитого страви.
  • Тепер ми беремо велику миску і змішуємо в ній всі підготовлені нами продукти: м’ясний фарш, сало, цибулю і кінзу. Додаємо сіль і обов’язково чорний мелений перець: без них ніяк не можна. Ось, в принципі, і всі складові компоненти. Можна, звичайно ж, додати які-небудь інші спеції, але сильно не перестарайтеся. Це блюдо не любить великого набору трав, краще всього зупинитися на чорному молотом перці і кинзі.
  • Щоб люля-кебаб вийшов соковитим, його слід добре відбити. Робиться це дуже легко. Берете двома руками фарш, намагаєтеся захопити весь, піднімає його і швидко опускаєте назад, у миску. Як би кидаєте його. Так робите кілька разів, потім перемішайте його. Знову кілька разів відбиваєте: всю процедуру повторіть кілька разів.
  • Коли фарш буде добре відбитий, приберіть його на кілька годин в холодильник. Після того, як фарш охолоне, отщипываете від нього шматочок розміром з велику котлету, як ваш кулак. Перед цим обов’язково змочіть руки водою: тоді м’ясний фарш не буде приставати до рук. Причому в зимовий час руки слід змочувати теплою, а влітку, навпаки — холодною водою.
  • Підготовлену котлетку нанизуєте на шампур. Робити це слід обережно, весь час розгладжуючи фарш з поверхні. Коли м’ясо розподілиться по всьому шампуру, обов’язково перевірте, щоб шари були рівномірними з усіх боків. Рада. Щоб фарш добре тримався на шампурах, їх потрібно взяти більшого діаметру: на тонких він буде триматися погано і, під час смаження на багатті, просто відвалиться.
  • Залишився фарш розподіляємо по іншим шампурам: не забувайте занурювати руки в холодну воду. З нашої порції продуктів вийшло шість однакових шампурів.
  • Люля-кебаб смажиться на мангалі. Тому потрібно заздалегідь розвести багаття, дати прогоріти вугіллю і встановити на мангалі шампура. Щоб люля-кебаб не згорів, а тим більше не залишився сирим, його слід перевертати: бажано, через кожні 30 секунд. Буквально через лічені хвилини ви відчує аромат смаженого м’яса на багатті. На смаження такої смакоти йде приблизно 12 хвилин часу. Але все, звичайно ж, залежить від жару багаття і товщини м’ясного фаршу на шампурах.
  • Коли люля-кебаб повністю зарум’яниться з усіх сторін і, при проколюванні, буде виділяти прозорий сік — він готовий.
  • Все, що нам залишається, так це відразу подати люля-кебаб до столу, поки він не охолов. Подаємо його з зеленню і соусом, що ви найбільше любите. До речі, для люля-кебаба ідеально підходить томатний соус: особливо гостро-солодкого смаку. І не забудьте про білому свіжому хлібці: він ідеально поєднується з смаженою на багатті м’ясом. Сподіваюся, що вам сподобався рецепт простого приготування люля-кебабу. Не забувайте про наш сайт: адже на ньому ще дуже багато різних рецептів смачних страв.

    Сочный люля-кебаб: классический рецепт в славянском варианте

    Приємного апетиту!