Незрівнянна брюссельська капуста у вершковому соусі

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного блюда, яке припаде до душі кожному.

Всі, хто любить цей овоч, будуть сходила з розуму від такої страви. Подати його можна як доповнення до будь-якого гарніру. Спробувавши одного разу таку апетитну брюссельську капусту у вершковому соусі, ви безсумнівно зробите її своїм фаворитом. У неї просто неможливо не закохатися. Мої подружки розхапали рецепти і часто тішать себе і домочадців такою смакотою. Все дуже просто, швидко та мега смачно.

Потрібні інгредієнти

  • 230 гр брюссельської капусти
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 200 мл молока
  • 100 мл вершків
  • 1/4 чайної ложки солі
  • асафетіда на кінчику ножа
  • чорний мелений перець за смаком
  • тертий мускатний горіх за смаком
  • 65 гр твердого сиру
  • 1 столова ложка вершкового масла

Починаємо процес

  • В першу чергу добре вимиваємо брюссельську капусту і перекладаємо її в каструльку. Після чого вливаємо сюди окріп і сік лимона. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  • Потім продовжуємо процес варіння ще 10 хвилин. В результаті брюссельська капуста повинна стати готовою і м’якою. Після закінчення потрібного часу воду зливаємо.
  • Тепер беремося за приготування соусу. Для цього розігріваємо сковороду з вершковим маслом і додаємо борошно. Обсмажуємо її, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
  • Потім тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко і вершки. Потрібно постійно помішувати.
  • Солимо і додаємо прянощі. Знову добре перемішуємо і доводимо до загустіння.
  • Після чого відправляємо сюди капусту, а зверху — сир, попередньо натертий на крупній фракції терки. Знову все перемішуємо.
  • Тепер блюдо гарячим можна подавати до столу.
  • Вам може сподобатися обалденная брюссельська капуста в клярі, рецепт якої ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Бесподобная брюссельская капуста в сливочном соусе

    Приємного апетиту!