Гарячі рулети з лаваша в духовці: ще один простий варіант закуски

Ця дуже легка і смачна закуска підійде для будь-якого столу: гарячі рулети з лаваша, приготовлені в духовці.

Тонкий лаваш – універсальний інгредієнт: з них можна готувати практично що завгодно. Це можуть бути і солодкі торти, і несолодкі закуски: і ось одну з них сьогодні надаю вашій увазі. Таке блюдо готується легко і швидко: не потрібно додаткової смаження. Закуску можна і не запікати: але для більшого смаку краще поставити в духовку.

Необхідні інгредієнти

  • 2 листи лаваша;
  • 200 грам капусти;
  • 100 грам сиру;
  • 250 грам шинки;
  • 3 варених яйця;
  • 200 грам моркви по-корейськи;
  • 3-4 столові ложки майонезу.

Як приготувати гарячі рулети з лаваша в духовці

  • Спочатку займемося начинкою. Досить дрібно шаткуємо білокачанну капусту: товсті прожилки краще відразу прибрати.
  • Нарізану капусту заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин: так вона буде набагато ніжніше.
  • Нарізаємо невеликими кубиками шинку.
  • Яйця попередньо відварюємо до готовності, охолодити, очистити і також нарізаємо невеликими кубиками.
  • Твердий сир тремо на крупній тертці.
  • Морква по-корейськи також нарізаємо. Вона хоч і спочатку нарізана не крупно, потрібно порізати її ще дрібніше, щоб було зручно їсти.
  • Рада. Як зробити корейську моркву в домашніх умовах, дивіться за посиланням.
  • Збираємо начинку. В окрему миску кладемо нарізану капусту (з неї потрібно ретельно віджати всю воду), шинку, тертий сир, яйця, моркву по-корейськи.
  • Все заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Начинка готова. Я використовувала домашній майонез: сідлати його можна за 30 секунд.
  • Беремо лист тонкого лавашу, розстеляємо на робочої поверхні, змащуємо майонезом.
  • Увага: на один лист викладаємо половину начинки.
  • Скручуємо лаваші в рулет і викладаємо на деко. Деко потрібно попередньо застелити папером для випічки.
  • Все те ж саме проробляємо з другою частиною інгредієнтів.
  • Лаваш зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку запікатися: на 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Готовий лаваш дістаємо з духовки і нарізаємо на порційні шматочки.
  • На приготування ми витратили всього 20 хвилин, але вийшло велике і повноцінне блюдо. З одного лаваша виходить за 5-6 шматочків смачної закуски. Ви можете приготувати ще більше. Гарячі рулети з лаваша, приготовлені в духовці, можна подавати на сніданок або обід: вприкуску з чим-небудь. Так що їжте і насолоджуйтеся. Ще більше простих і смачних рецептів ви зможете побачити на нашому сайті.

    Горячие рулеты из лаваша в духовке: еще один вариант простой закуски

    Приємного апетиту.