Неймовірно смачні фрикадельки в сотах під соусом бешамель

Фрикадельки в сотах під соусом бешамель — смачне і ситне блюдо. Воно не вимагає додаткового гарніру або будь-якого соусу. По-суті це повноцінний обід або вечерю. І начебто прості фрикадельки і звичайний картопля, а яка оригінальна подача. Ми вважаємо, що таке блюдо можна навіть на святковий стіл подати. І гості будуть в захваті. Французький соус «Бешамель» надає простим фрикадельок особливий шарм і легку пікантність. І перетворюємо повсякденне блюдо — ресторанне! І ваші близькі, і ваші гості будуть під великим враженням.

Необхідні продукти

Для фрикадельок

  • 3 картоплини
  • 500 грам яловичого фаршу
  • 1 зубчик часнику
  • петрушка, паприка за смаком
  • 150 грам сиру «Моцарелла»
  • сіль, перець

Для соусу

  • 5 столових ложок вершкового масла
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 800 мілілітрів молока
  • 2 чайні ложки солі
  • пів чайної ложки мускатного горіха

Починаємо приготування

  • Приготуємо соус. Беремо дві каструлі: в одну наливаємо молоко, а в іншу кладемо вершкове масло. Одночасно нагріваємо молоко і розтоплюємо вершкове масло. В масло додаємо борошно і постійно помішуючи, обсмажуємо до золотистого стану.
  • Потім, не перестаючи заважати, вводимо в борошняну суміш молоко. Доводимо масу до кипіння і проварюємо 10 хвилин. Додаємо в соус сіль і мускатний горіх. Все перемішуємо і відставляємо в сторону.
  • Зелень нарізаємо дрібними шматочками.
  • У миску кладемо фарш, додаємо зелень, сіль, перець, часник і паприку. Все перемішуємо.
  • Картопля очищаємо й відварюємо до напівготовності. Потім очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
  • Беремо форму для випічки і промазуємо маслом. На дно і краї форми викладаємо картоплю.
  • З фаршу формуємо фрикадельки і кладемо їх на гуртки з картоплі. Потім беремо залишилися картопляні кружальця і відокремлюємо ними м’ясні кульки один від одного. Заливаємо все підготовленим соусом.
  • Сир натираємо на дрібній тертці і присипаємо зверху на блюдо.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів і випікаємо 15-20 хвилин. А потім дістаємо з духовки і подаємо до столу.
  • Спробуйте також ароматну курочку з рисом по-каталонськи. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Невероятно вкусные фрикадельки в сотах под соусом бешамельПриємного апетиту!