М’ясо по-орловскі з соусом «Бешамель»: ідеальне гаряче блюдо

Рецепт шикарного гарячого страви на будь-який святковий стіл: запишіть обов’язково, адже 2019 рік тільки почався, ще не раз стане в нагоді!

Готуємо м’ясо по-орловскі з соусом «Бешамель»: без майонезу! Це дуже смачне м’ясне блюдо з грибами і картоплею. Ви можете не дотримуватися вагового співвідношення продуктів: хтось любить більше картоплю, хтось- м’ясо! У будь-якому випадку, з соусом «Бешамель» страва виходить нереально апетитним! До третього тосту це гаряче буде в самий раз! Соковита яловичина, ніжний картоплю, ароматні гриби і чудова сирна шапочка – встояти неможливо.

Необхідні інгредієнти

  • яловичина (для стейків) – 800 грам,
  • картопля – 550 грам,
  • цибуля ріпчаста – 150 грам,
  • свіжі гриби – 200 грам,
  • твердий сир – 300 грам,
  • соус «Бешамель».

Як приготувати м’ясо по-орловскі з соусом «Бешамель»

  • Яловичину промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Потім м’ясо нарізаємо на шматочки: товщиною приблизно 1 сантиметр.
  • Через плівку відбиваємо всі шматочки, солимо, перчимо і обсмажуємо на сковороді: в рослинному маслі, при сильному вогні. Обсмажуємо по 1 хвилині в кожну сторону.
  • В масло додаємо часник, пропущений площиною ножа. Часниковий аромат вбереться в м’ясо. Обсмажені шматочки яловичини викладаємо на тарілку з ґратами.
  • Картоплю і цибулю тремо на тертці: тонкими кружечками. Потім картоплю промиваємо і викладаємо його на сито.
  • Свіжі гриби (у мене печериці) нарізаємо пластинками.
  • Дно форми для запікання змащуємо соусом «Бешамель»: як його зробити, дивіться за посиланням.
  • Викладаємо картоплю, солимо його і промазуємо соусом. Посипаємо тертим сиром і викладаємо цибулю.
  • Наступний шар – м’ясо. Викладаємо щільним шаром шматочки м’яса і промазуємо їх соусом.
  • Знову кладемо цибулю, потім гриби. Промазуємо шар соусом і засипаємо тертим сиром.
  • Форму ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
  • Блюдо виходить просто шикарне! М’ясо по-орловскі соковите, картопля з грибами – дуже смачні! І все це під чудову сирної шапкою! Соус «Бешамель» зробив свою справу! Чудово обійшлися без майонезу! Рецепт для тих, хто вирішив у році, що наступив відмовитися від свинини! Ще більше прекрасних рецептів простих страв є на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Мясо по-орловски с соусом «Бешамель»: идеальное горячее блюдо

    Приємного всім апетиту.