М’ясне блюдо на святковий стіл: приголомшливий результат

Готуємо гаряче м’ясне блюдо на святковий стіл: з будь-якого м’яса! На гарнір підійде наша улюблена картопелька! Поки страва коштує в духовці, встигнемо зробити салати і закуски!

На все вистачить часу! А, якщо все вже готове і треба просто почекати гаряче: що ж, чекаємо і дивимося улюблені новорічні передачі! М’ясо з картоплею, в ароматному пікантному маринаді, запечене в духовці – це не тільки дуже красиве, але і неймовірно апетитне блюдо. Рум’яний картопля схожий на квітку, а м’ясні шматочки виходять ніжними, соковитими і м’якими. З таким гарячим блюдом чудово поєднуються легкі салати: із свіжих або маринованих овочів.

Необхідні інгредієнти

  • м’ясо – 1 кілограм;
  • картопля – 1,5 кілограма.

Для маринаду

  • масло рослинне – 150 мілілітрів,
  • часник – 4 зубчики,
  • сіль – 1-2 чайних ложки (за смаком),
  • приправа – за смаком
  • гірчиця – 2 чайних ложки,
  • помідор – 1 велика штука,
  • гриби білі – 250 грам (можна взяти печериці),
  • твердий сир – 200 грам.

Як приготувати гаряче м’ясне блюдо на святковий стіл

  • Починаємо, звісно, з маринаду. В миску, на рослинній олії, додаємо часник, сіль, приправу і гірчицю, перемішуємо.
  • На шматку промитого і обсушенного м’яса робимо надрізи у вигляді книжки.
  • Змащуємо все м’ясо приготовленим маринадом, кладемо його в форму для запікання і залишаємо промаринуватися.
  • Картопля, приблизно одного розміру, очищаємо, зрізаємо з одного боку, для стійкості. Надрізаємо бульби вздовж і впоперек: не до кінця.
  • Розкладаємо картопля навколо шматка м’яса.
  • Картоплю промазуємо маринадом.
  • У кожен надріз м’яса (кишенька), викладаємо пластинки грибів, кружечки помідора і скибочки сиру.
  • Накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 1 годину 20 хвилин.
  • За 15 хвилин до закінчення запікання, знімаємо фольгу і даємо страви підрум’янитися.
  • Гаряче м’ясне блюдо – це два в одному: і гарнір, і м’ясо! Апетитне, рум’яне і дуже смачне блюдо! З форми перекладаємо на сервірувальну тарілку. М’ясо можна одразу розрізати на порційні шматочки! Чудовим доповненням стануть легкі салати зі свіжих або маринованих овочів і шматочки домашнього хліба. Рецепти і того, і іншого, і третього, ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Мясное блюдо на праздничный стол: потрясающий результат

    Щасливого Нового року!