Ичли кефте: або турецькі котлети з начинкою

Турецькі котлети з булгуру з начинкою, сподобаються всім без винятку, якщо приготувати їх з любов’ю.

Ичли кефте в перекладі з турецької означає «наповнені котлети»: подається в якості основного блюда на святковий або гостьовий стіл для різноманітності меню. Котлети дуже смачні, їх можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для мене вони є одним з делікатесів турецької кухні.

Необхідні інгредієнти

Для тіста

  • 500 грам фаршу;
  • 750 грам дрібного булгуру;
  • 2 курячих яйця;
  • тепла вода;
  • 0,5 склянки борошна;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 чайна ложка гострої пасти з перцю;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • сіль — за смаком.

Для начинки

  • 500 грам фаршу;
  • 125 грам вершкового масла;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • пучок петрушки;
  • 150 грам волоських горіхів;
  • сіль і перець — за смаком.

Ичли кефте: або турецькі котлети з начинкою: покроковий рецепт

  • Приготуємо начинку. Покрошим дрібними кубиками цибулю і наріжемо петрушку.
  • У сковороді розтопити вершкове масло і обсмажимо на ньому цибулю (до легкого підрум’янення), викладемо фарш (я використовую яловичий, але ви можете вибрати на свій смак). Солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо всю масу до тих пір, поки з м’яса не випарується вся рідина. Не забудьте добре перемішати м’ясо з цибулею.
  • В кінці приготування додаємо в сковороду петрушку і дрібно подрібнений волоський горіх, обсмажуємо ще 2-3 хвилини і вимикаємо вогонь. Даємо готової начинці охолонути.
  • В цей час готуємо тісто. У миску натираємо на дрібній тертці дві цибулини (дозволяється перемолоти в блендері).
  • Вбиваємо в миску з цибулею яйця, додаємо борошно, томатну пасту, пасту з перцю і булгур, солимо (приблизно половина чайної ложки солі йде). Все добре перемішуємо руками, при необхідності вливаючи воду. Повинно вийти тверде тісто, схожа на пластилін.
  • Після того, як булгур просочився, висипаємо в миску м’ясний фарш. Замішуємо липке м’ясне тісто.
  • Змочуючи руки водою, формуємо з тіста кульки, робимо в них поглиблення. Закладаємо в поглиблення начинку: приблизно 2 чайних ложки.
  • Защипуємо котлету з начинкою, надаємо форму лимона.
  • Викладаємо на деко. Після того, як будуть готові всі котлети, прибираємо їх на 20-30 хвилин у холодильник, щоб вони відлежалися: так буде зручніше і смажити з них не витече начинка.
  • Смажити на добре розігрітій олії до золотистого кольору з обох сторін. Краще використовувати сковороду з високими бортиками або сотейник з товстим дном.
  • Рада. Такі турецькі котлети зручно викладати в сковороду і перевертати шумівкою.
  • Викладаємо котлети з фаршу і начинки на тарілку, застелену паперовою серветкою або рушником, щоб стік зайвий жир.
  • Готові котлети викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо свіжими овочами і гілочками м’яти, викладаємо скибочки лимона. Це далеко не єдиний рецепт приготування «ичли кефте». Можна в тісто додати м’ясний фарш, можна готувати котлети на деку в духовці. Запропонований сьогодні рецепт дуже поширений і дуже демократичний. Єдина складність — це знайти в Росії булгур дрібного помелу. Залишайтеся з нами на сайті: ми приготували для вас багато рецептів оригінальних страв.

    Ичли кёфте: или турецкие котлеты с начинкой

    Приємного апетиту.