Турецькі котлети з булгуру з начинкою, сподобаються всім без винятку, якщо приготувати їх з любов’ю.
Ичли кефте в перекладі з турецької означає «наповнені котлети»: подається в якості основного блюда на святковий або гостьовий стіл для різноманітності меню. Котлети дуже смачні, їх можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для мене вони є одним з делікатесів турецької кухні.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 500 грам фаршу;
- 750 грам дрібного булгуру;
- 2 курячих яйця;
- тепла вода;
- 0,5 склянки борошна;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1 чайна ложка гострої пасти з перцю;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- сіль — за смаком.
Для начинки
- 500 грам фаршу;
- 125 грам вершкового масла;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- пучок петрушки;
- 150 грам волоських горіхів;
- сіль і перець — за смаком.
Ичли кефте: або турецькі котлети з начинкою: покроковий рецепт
Готові котлети викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо свіжими овочами і гілочками м’яти, викладаємо скибочки лимона. Це далеко не єдиний рецепт приготування «ичли кефте». Можна в тісто додати м’ясний фарш, можна готувати котлети на деку в духовці. Запропонований сьогодні рецепт дуже поширений і дуже демократичний. Єдина складність — це знайти в Росії булгур дрібного помелу. Залишайтеся з нами на сайті: ми приготували для вас багато рецептів оригінальних страв.
Приємного апетиту.