Нарешті-то без дріжджів: смачні пиріжки з картоплею і м’ясом

Пиріжки виходять дуже смачні і апетитні. А головне, тісто готується без дріжджів. Значить цей рецепт можна сміливо віднести до швидкого, адже приготування таких пиріжків займає зовсім не багато часу. Пиріжки завжди було чудовим блюдом для перекусу. Їх можна подавати до основної страви замість хліба і просто давати дітям у школу. Ми впевнені, пиріжки стануть популярними у вашому домі і ви будете готувати їх досить часто.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 400 грам пшеничного борошна
  • 130 грам вершкового масла
  • 250 мл кефіру
  • щіпка солі
  • 1 чайна ложка соди

Для начинки

  • 350 грам м’яса
  • 200 грам картоплі
  • 1 цибулина
  • жовток
  • сіль, перець
  • 40 грам вершкового масла

Починаємо приготування

  • У миску насипати борошно і натираємо в неї вершкове масло. Всі перетираємо до стану крихти. Потім додаємо сіль і ретельно перемішуємо.
  • У кефір додаємо соду, перемішуємо і додаємо в борошно з маслом. Все перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Готове тісто виходить трохи липким. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 20 хвилин.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликим кубиком. Точно також нарізаємо очищений картопля. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Всі підготовлені продукти перекладаємо в миску, додаємо сіль, перець і перемішуємо.
  • Готове тісто ділимо на 10 частин і скачуємо їх у кульки.
  • Присипаємо стіл борошном, беремо одну заготовку,розтягуємо її руками в коржик і в центр кладемо трохи начинки. В середину начинку кладемо шматочок вершкового масла. Потім акуратно збираємо краї тіста так, щоб у центрі залишилася невеличка дірочка. Готовий пиріжок перекладаємо на деко, промазанный рослинним маслом. Точно також чинимо з іншими заготовками.
  • Жовток трохи збиваємо в мисці і змащуємо їм верх пиріжків.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо підготовлені пиріжки в духовку і випікаємо протягом 40 хвилин. А потім перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також знамениті «Старогородские» пиріжки. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Наконец-то без дрожжей: вкусные пирожки с картошкой и мясомПриємного апетиту!