Караїмські пиріжки-дуже ніжні і соковиті

Такі пиріжки готують в Криму. Виходять вони смачні, соковиті і неймовірно смачними. Тісто у таких пиріжків ніжне і хрустке, а начинка дуже ароматна. А ще в такий начинці багато соку, що робить пиріжки неймовірно смачними. Готуються пиріжки досить просто, тісто ніжне і легко замішується. А начинка може бути з будь-якого м’яса, але традиційно в таких пиріжках використовують яловичину або баранину.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 650 грам пшеничного борошна
  • 250 грам вершкового масла
  • 200 мілілітрів води
  • пів чайної ложки солі
  • пів чайної ложки цукру
  • 1 столова ложка оцту
  • 3 курячих яйця

Для начинки

  • 600 грам м’якоті (яловичина, баранина)
  • 2 цибулини
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Пшеничне борошно просіваємо і висипаємо в миску. Туди ж додаємо холодну нарізане масло і перетираємо все до стану крихти.
  • В отриману масу додаємо сіль, цукор, оцет і воду. А також вибиваємо курячі яйця (2 шт). Всі разом перемішуємо і замішуємо тісто. Вимішувати його довго не варто, головне зібрати його в кулю.
  • Готове тісто кладемо в пакет і прибираємо на 1 годину в холодильник.
  • М’ясо промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки. Якщо воно не жирне, то варто додати трохи курдючного жиру. Підготовлене м’ясо перекладаємо в миску.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо його до м’яса, все солимо і перчимо за смаком, а потім перемішуємо.
  • Дістаємо тісто. Відокремлюємо від нього шматочок і розгортаємо в тонкий пласт. На одну половину пласта кладемо тісто і накриваємо другою. Краю обережно скріплюємо.
  • Готові пиріжки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо збитим яйцем.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо протягом 20-25 хвилин (до золотистого кольору). Гарячі пиріжки перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • Спробуйте також пиріжки-трубочки з капустою. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Караимские пирожки-очень нежные и сочные

    Приємного апетиту!