Найсмачніші яблучні кекси з корицею і горіхами

Рецепт яблучних кексів з корицею і горіхами я дізналася абсолютно випадково підслухала на зупинці, коли одна дама ділилася зі своєю подругою і так нахвалювала, що у мене слинки потекли.

Мене дуже зацікавила простота і оригінальність рецепта (вони абсолютно без цукру). Тому я кулею помчала додому і зробила все, як розповідала жінка. І… О диво! Вийшло просто чудово! Порівняти складно — такою незвичайною випічки я ще не їла. Тому я вирішила докладно розповісти, як приготувати смачні яблучні кекси з корицею у себе вдома.

Інгредієнти

  • борошно — 225 грам;
  • маргарин або вершкове масло — 115 грам;
  • молоко — 2 столові ложки;
  • яйце великого розміру — 1 штука;
  • розпушувач для тіста — 7-8 грам (1,5 чайні ложки);
  • горіхи будь-які (волоські, арахіс, можна фундук або мигдаль і так далі) — 50 грам;
  • кориця — 0,3 чайної ложки;
  • яблуко без шкірки і насіння — 30-40 грам;
  • цукрова пудра для посипання — за бажанням.

Найсмачніші яблучні кекси з корицею і горіхами: покроковий рецепт

  • У мисці з’єднуємо просіяне борошно і розпушувач, перемішуємо.
  • Для приготування цих кексів нам потрібен розм’якшений маргарин, тому його готуємо заздалегідь: натираємо на тертці або дрібно рубаємо ножем і залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  • Додаємо в борошно розм’якшений маргарин або масло. Всі перетираємо руками до однорідного стану. На цьому етапі загальна маса не буде схожа на тісто: на вигляд як жирна, не просеянная борошно.
  • Додаємо 1 велике яйце (можна використовувати 2 дрібних або 1,5 середніх) і ретельно перемішуємо.
  • Додаємо молоко кімнатної температури, перемішуємо до однорідної маси. Тісто буде м’яким і липким.
  • Додаємо подрібнені горіхи, корицю, очищене яблуко, натерте на дрібній тертці, і все добре вимішуємо, щоб тісто вийшло красивим і однорідним.
  • Формочки для випікання можна використовувати будь-які (паперові, силіконові або металеві). Так як тісто містить досить велику кількість жиру, то їх нічим змащувати не потрібно. Єдине, якщо ви випікаєте в паперових формочках, то бажано під них ставити додаткові підставки (можна металеві форми), так як тісто значно щільніше, ніж на класичні кекси. Тому під час випікання паперові формочки можуть розвалитися.
  • Заповнюємо формочки для кексів на ⅔ обсягу, випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці, 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо простим способом, проткнувши шпажкою: якщо тісто на неї не налипає і дерев’яна шпажка абсолютно чиста, то, значить, яблучні кекси з горіхами готові.
  • Дістаємо з духовки і даємо охолонути до теплого стану.
  • Кекси вийшли незвичайні! Дуже смачно переплітається ніжність яблука з чудовим горіховим присмаком і ароматною корицею. І те, що вони абсолютно без цукру — це тільки на користь. Солодкість не дала б настільки розкритися цього чудового букета смаку. Дійсно, це найсмачніші горіхові кекси з яблуком і корицею. Якщо ви ласун, то посипте зверху їх цукровою пудрою. Ставте чайник, запрошуйте гостей і дивуйте своїм оригінальним десертом!

    Самые вкусные яблочные кексы с корицей и орехами

    Приємного чаювання!