Інгредієнти:
- Борошно “самоподнимающаяся”
120 грамів
- Яйця курячі
1 штука
- Молоко
300 мілілітрів
- Сир (маскарпоне)
100 грамів
- Сіль
1 щіпка
- Цукор коричневий
3 ст. л.
- Масло вершкове
40 грамів
- Масло виноградних кісточок
3-4 ст. л.
- Апельсин
1 штука
- Сироп кленовий
5 ст. л.
Для подачі
- Мята (свіжа)
Для соусу
- Журавлина (свіжа)
0,5 скл.
- Кількість порцій: 4
Яскраві, рожеві, цікаві! Зробіть свої млинці веселкою фарб і смаків. Додайте в звичайне млинцеве тісто трохи буряків, приправте ягодами або фруктами, і сиропусний тиждень закрутить вас в самих небувалих гастрономічних враження. Для зустрічі весни – кольору як раз підходять.
Метод:
Буряк зачистити, помити, обсушити, обгорнути фольгою і запекти в духовці приблизно протягом години – остудити, зняти шкірку, натерти на середній тертці.
У блендері збити молоко, яйця, сіль і цукор, додати терту буряк, вершкове масло і олія виноградної кісточки.
Порціями всипати борошно, збиваючи до однорідної емульсії. Дати млинців тесту «відпочити» хвилин 15-20.
Пекти млинці на добре розігрітій сковороді.
Для соусу:
З апельсина зняти цедру, нашаткувати тонкою соломкою; сам апельсин розрізати навпіл, ножем вибрати філе і зібрати сік.
В апельсиновий сік вмішати цедру і журавлину, влити кленовий сироп – уварити соус до легкого загустіння.
Сир змішати з фруктово-ягідним соусом.
2-3 ст. л підготовленої начинки викласти на кожен млинець, згорнути рулетом і подавати з гілочками свіжої м’яти.