Млинці з запеченої буряка з маскарпоне і журавлиною

Блины из запеченной свеклы с маскарпоне и клюквой

Інгредієнти:

Борошно “самоподнимающаяся”

120 грамів

Яйця курячі

1 штука

Молоко

300 мілілітрів

Сир (маскарпоне)

100 грамів

Сіль

1 щіпка

Цукор коричневий

3 ст. л.

Масло вершкове

40 грамів

Масло виноградних кісточок

3-4 ст. л.

Апельсин

1 штука

Сироп кленовий

5 ст. л.

Для подачі

Мята (свіжа)

Для соусу

Журавлина (свіжа)

0,5 скл.

  • Кількість порцій: 4

Яскраві, рожеві, цікаві! Зробіть свої млинці веселкою фарб і смаків. Додайте в звичайне млинцеве тісто трохи буряків, приправте ягодами або фруктами, і сиропусний тиждень закрутить вас в самих небувалих гастрономічних враження. Для зустрічі весни – кольору як раз підходять.

Метод:

Буряк зачистити, помити, обсушити, обгорнути фольгою і запекти в духовці приблизно протягом години – остудити, зняти шкірку, натерти на середній тертці.

У блендері збити молоко, яйця, сіль і цукор, додати терту буряк, вершкове масло і олія виноградної кісточки.

Порціями всипати борошно, збиваючи до однорідної емульсії. Дати млинців тесту «відпочити» хвилин 15-20.

Пекти млинці на добре розігрітій сковороді.

Для соусу:

З апельсина зняти цедру, нашаткувати тонкою соломкою; сам апельсин розрізати навпіл, ножем вибрати філе і зібрати сік.

В апельсиновий сік вмішати цедру і журавлину, влити кленовий сироп – уварити соус до легкого загустіння.

Сир змішати з фруктово-ягідним соусом.

2-3 ст. л підготовленої начинки викласти на кожен млинець, згорнути рулетом і подавати з гілочками свіжої м’яти.