Інгредієнти:
- Борошно пшенична
3 ст. л.
- Борошно гречана
3 ст. л.
- Молоко
1 скл.
- Вода
1 скл.
- Яйця курячі
3 штуки
- Цукор
1 ч. л.
- Сіль
1 ч. л.
- Олія рослинна рафінована
100 грамів
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 1 година
- Час приготування: 1 годину
- Температура подачі: Кімнатна температура
- Тип обробки: Жарення
- Кухня: Російська
- Привід: Масляна
- Сезон: весна
Тонкі гречані млинці – це одне з найпопулярніших страв російської кухні. Вони виходять ніжними, красивого кавового відтінку і неймовірно поживними.
Спосіб приготування:
Просіваємо обидва види борошна і сіль у миску. Помішуючи, підливаємо молоко, воду, дві столові ложки рослинної олії і яєчні жовтки.
У нас повинно вийти досить рідке тісто. Залишаємо його на 1 годину, щоб набухла клейковина борошна Підмішуємо в тісто білки, збиті з цукром до пишної піни.
Випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.
Гречані млинці гарні зі сметаною, медом, але найбільше до них підходять солона риба, ікра, а також вершковий грибний соус.
До речі, щоб отримати мереживні млинці, при замісі додаємо в тісто, 0,5 ч. л. сухих дріжджів.