Млинці з гречаного борошна

Блинчики из гречневой муки

Інгредієнти:

Борошно пшенична

3 ст. л.

Борошно гречана

3 ст. л.

Молоко

1 скл.

Вода

1 скл.

Яйця курячі

3 штуки

Цукор

1 ч. л.

Сіль

1 ч. л.

Олія рослинна рафінована

100 грамів

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 1 година
  • Час приготування: 1 годину
  • Температура подачі: Кімнатна температура
  • Тип обробки: Жарення
  • Кухня: Російська
  • Привід: Масляна
  • Сезон: весна

Тонкі гречані млинці – це одне з найпопулярніших страв російської кухні. Вони виходять ніжними, красивого кавового відтінку і неймовірно поживними.

Спосіб приготування:

Просіваємо обидва види борошна і сіль у миску. Помішуючи, підливаємо молоко, воду, дві столові ложки рослинної олії і яєчні жовтки.

У нас повинно вийти досить рідке тісто. Залишаємо його на 1 годину, щоб набухла клейковина борошна Підмішуємо в тісто білки, збиті з цукром до пишної піни.

Випікаємо млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.

Гречані млинці гарні зі сметаною, медом, але найбільше до них підходять солона риба, ікра, а також вершковий грибний соус.

До речі, щоб отримати мереживні млинці, при замісі додаємо в тісто, 0,5 ч. л. сухих дріжджів.