М’ясо в потрясній «шубці»: неймовірно смачне і ситне блюдо

Ух, як смачно! М’ясо в потрясній «шубці»: дуже просте блюдо, ситне і апетитне!

Таким смачним блюдом можна не тільки нагодувати сім’ю, але і пригостити гостей! Я дуже люблю такі страви! Підготувати всі інгредієнти, складеш у форму для запікання і чекаєш, займаючись іншими справами. М’ясо можете взяти будь-який: не обов’язково свинину. Можна посипати сиром і в кінці готування: це вже, як вам подобається. Я готувала таким методом (як в рецепті): всім сподобалося!

Необхідні інгредієнти

  • картопля – 500 грам,
  • м’ясо свинини – 700 грам,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • приправа до свинячого м’яса – 1/2 чайної ложки,
  • чорний перець – за смаком,
  • сушений часник – 1/3 чайної ложки,
  • печериці – 200 грам,
  • цибулина – 1 штука,
  • помідори – 2 штуки,
  • рослинне масло – 2 столових ложки,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • борошно для обвалювання,
  • твердий сир – 120 грам,
  • сметана або майонез – 5 столових ложок.

Як приготувати м’ясо в потрясній «шубці»

  • Очищену картоплю відварюємо у воді з додаванням солі: як на пюре.
  • М’ясо розрізаємо на порційні шматочки: приблизно 5 міліметрів товщиною. Шматочки відбиваємо через плівку, солимо, посипаємо приправою до свинячого м’яса, чорним меленим перцем, сушеним часником: з обох сторін.
  • Складаємо м’ясо в миску, накриваємо плівкою.
  • Свіжі печериці нарізаємо дрібними кубиками, очищений від лушпиння ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  • На сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо гриби, обсмажуємо їх до випаровування рідини, солимо, перчимо.
  • Готову картоплю мнемо, солимо, додаємо вершкове масло і гаряче молоко, перемішуємо.
  • Помідори нарізаємо тонкими кільцями.
  • У мисці збиваємо куряче яйце з сіллю. В окрему миску насипаємо борошно пшеничне.
  • М’ясо відкриваємо, перемішуємо. Кожен шматочок мачає в яйці, а потім обвалюємо в борошні і викладаємо на деко.
  • На м’ясо кладемо по два кружечки помідорів, потім цибулю, гриби і викладаємо картопляне пюре.
  • Картоплю викладаємо не тільки зверху, але і по краях, щоб вся начинка, в тому числі і м’ясо, була накриті цієї картопляної «шубкою».
  • Зверху посипаємо тертим сиром і промазуємо сметаною, змішаною з майонезом (у мене домашній майонез густий, який можна зробити за 30 секунд).
  • Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку: на 30-40 хвилин. Якщо верх швидко зарум’яниться, можна накрити фольгою.
  • Подаємо м’ясо в потрясній «шубці» до столу гарячим: разом з салатом зі свіжих овочів. Дуже смачно, ситно і незвично! Начебто просто картопляне пюре з м’ясом, але яке виконання! І ніяких заморочок! Ще більше цікавих рецептів простих у приготуванні страв ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Мясо в потрясной «шубке»: невероятно вкусное и сытное блюдо

    Приємного всім апетиту і гарного настрою.