Легкий курячий супчик з домашньою локшиною

Легкий курячий супчик обов’язково сподобається кожному у вашій родині. А домашня локшина надає йому особливий смак і аромат. Такий супчик знайомий багатьом з дитинства, адже його часто готували наші мами і бабусі. Для супчика вам знадобляться найпростіші продукти, які є в будинку кожного.

Необхідні продукти

  • вода — 3 л
  • куряче м’ясо — 300 гр
  • картопля — 3-4 шт
  • цибуля — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • зелень
  • сіль, перець

Для локшини

  • куряче яйце — 1 шт
  • пшеничне борошно — 100 гр
  • 1 чайна ложка рослинної олії
  • сіль

Починаємо приготування

  • М’ясо промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо водою і варимо до готовності.
  • У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо до нього сіль і рослинне масло. Все перемішуємо, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  • Готове тісто ділимо на 2 частини. Робочу поверхню присипаємо борошном і розгортаємо в дуже тонкий пласт, а потім відкладаємо в сторону. Беремо другий шматочок і також розкачуємо.
  • Підготовлені пласти нарізаємо на смужки шириною 6-7 см і складаємо один на одного. А потім нарізаємо у вигляді тонкої локшини. Руками поділяємо локшину один від одного і залишаємо підсихати.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо шматочками. Перекладаємо його в бульйон і відварюємо до готовності.
  • Очищений цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Моркву очищаємо і натираємо на тертці.
  • Перекладаємо овочі на розпечену сковороду і обсмажуємо до м’якості.
  • У киплячий суп додаємо локшину і відварюємо до готовності. Потім додаємо зажарку, доводимо суп до кипіння і знімаємо з вогню. Додаємо в нього подрібнену зелень і подаємо до столу.
  • Спробуйте також простий і смачний гречаний суп. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Легкий куриный супчик с домашней лапшой

    Приємного апетиту!