Курка у медовому маринаді: рецепт, здатний підкорити кожне серце

Дорогі господині, сьогодні ми пропонуємо вам особливий рецепт!

Рецепт приготування дуже смачної птиці: курка у медовому маринаді (з соєвим соусом), запечена в духовці. Цей рецепт підкорить відразу і назавжди залишиться для вас одним з найулюбленіших! Для приготування можна взяти цілу тушку курки або будь-які її частини. Готується страва на диво швидко і просто, інгредієнти найдоступніші! Подати таку курочку можна з гарніром (на ваш вибір), овочами і зеленню.

Склад продуктів

  • ніжки і крила курки – 2 кілограми,
  • часник – 3 — 4 зубчики,
  • приправа для курки – 1 столова ложка,
  • соєвий соус – 250 мілілітрів,
  • мед – 1,5 столових ложки.

Курка у медовому маринаді: покроковий процес приготування

  • Шматочки курки необхідно добре промити, обсушити паперовим рушником. Перекладаємо підготовлене м’ясо в миску, пересипаємо його приправою для курки.
  • У миску з куркою видавлюємо часник (якщо не любите часник, то можна замінити його цибулею, нарізаною півкільцями), додаємо мед, все заливаємо соєвим соусом.
  • Всі складові ретельно перемішуємо, щоб мед розчинився, а приправа рівномірно поширилася по шматочках курки.
  • Беремо плоску тарілку меншого діаметру, ніж миска, кладемо її поверх курки і ставимо зверху вантаж (я, як правило, використовую банку з водою). Курка маринується 20-30 хвилин.
  • Далі ми дістаємо шматочки з маринаду, викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом або застелений фольгою.
  • Рада. Для змазування дека краще всього використовувати спеціальну антипригарну емульсію. Для змазування курки я використовую ароматне домашнє масло з травами: воно робить смак готового блюда більш яскравим.
  • Зверху злегка скроплюємо курку рослинним маслом і відправляємо деко в духовку, розігріту до 180°: приблизно на 40 хвилин. Курка готова!
  • Курка у медовому маринаді настільки смачна, ароматна і красива, що стане окрасою будь-якого столу. Подаємо її з будь-яким гарніром, овочами і зеленню – це настільки апетитно, що неможливо втриматися, поки на блюді є хоч один шматочок! М’ясо виходить ніжним, м’яким, ароматним – пальчики оближеш! Інші рецепти цікавих м’ясних страв і страв з птиці ви знайдете на нашому сайті: на будь-який смак і гаманець.

    Курица в медовом маринаде: рецепт, способный покорить каждое сердце

    Приємного апетиту!