Класичні американські панкейкі

Панкейкі-блюдо, яке особливо популярне в Америці. Його часто можна побачити у фільмах, адже подають їх традиційно подають до сніданку. Зазвичай такі оладки поливають кленовим сиропом або присипають ягодами. І тоді страва стає ще більш смачним.

Необхідні продукти

  • 200 грам пшеничного борошна
  • 2 столові ложки цукру
  • 1,5 чайні ложки соди
  • щіпка лимонної кислоти
  • пів чайної ложки солі
  • 1 куряче яйце
  • 200 мілілітрів молока
  • 3 столові ложки оливкової олії

Починаємо приготування

  • У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо цукор, соду, лимонну кислоту і сіль. Все перемішуємо вінчиком протягом 5 хвилин, щоб всі складові як можна більш рівномірно розподілилися.
  • В сухі інгредієнти додаємо куряче яйце і перемішуємо все міксером. Потім вливаємо молоко і знову перемішуємо до однорідності. Потім вливаємо олію і перемішуємо все ще 2 хвилини.
  • Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям (масло не наливаємо!). Потім за допомогою ложки викладаємо оладки на сковороду. Смажимо їх з кожного боку за 2-3 хвилини, а потім перекладаємо на тарілку.
  • До панкейкам можна подати айвово-лимонний чатні. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Классические американские панкейкиПриємного апетиту!