Яскравий апетитний відкритий пиріг з гарбузом

Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитного пирога, від якого будуть всі сходила з розуму.

Складається він з ніжного пісочного тіста, соковитий солодкої гарбуза, м’якого і запашного шпинату, а також легкої вершковою заливки з пармезаном. Таке приголомшливе поєднання просто не може в себе закохати. Пиріг настільки апетитний, що непомітно уплетается по два шматочки. Подати таку смакоту можна в якості закуски на вечерю, приміром. Дуже смачно. Обов’язково спробуйте.

Потрібні інгредієнти

  • 200 гр борошна
  • 1 кг гарбуза
  • 700 гр шпинату
  • 170 гр вершкового масла
  • 100 мл вершків
  • 70 гр пармезану
  • 3 яйця
  • розмарин за смаком
  • чебрець за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • 70 мл води
  • 40 мл оливкової олії
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу в окрему ємність просіваємо борошно, додаємо вершкове масло, попередньо нарізане маленькими шматочками. Також вливаємо сюди воду. Солимо за смаком і перемішуємо тісто руками.
  • З гілочок чебрецю зриваємо листочки і відправляємо сюди ж. Добре знову перемішуємо.
  • Тепер тісто загорнути в харчову плівку і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
  • Розігріваємо сковороду з оливковою олією і відправляємо в неї зубчик часнику обсмажуватися до появи яскравого аромату.
  • Потім очищаємо від шкірки гарбуз і нарізаємо його невеликими кубиками. Перекладаємо в сковороду додаємо листочки одного стебла розмарину. Перемішуємо все і накриваємо кришкою. Вогонь робимо мінімальним. Тушкуємо інгредієнти 20 хвилин. Коли гарбуз стане рум’яного кольору, часник потрібно видалити.
  • Добре вимиваємо шпинат і нарізаємо його. Тепер розігріваємо іншу сковороду з оливковою олією і теж обсмажуємо в ній зубчик часнику до рум’яного кольору. Після чого додаємо сюди підготовлену зелень і тушкуємо 5 хвилин. Вогонь також повинен бути мінімальним. Після закінчення потрібного часу часник прибираємо і солимо зелень за смаком. Добре перемішуємо.
  • Тепер в окрему ємність відправляємо яйця, сіль і чорний мелений перець. Додаємо сюди вершки і, використовуючи міксер, збиваємо все.
  • Використовуючи тертку, натираємо на дрібній фракції сир. Перекладаємо його до решти інгредієнтів і добре перемішуємо.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном. Обвалюємо в неї тісто і розгортаємо в пласт. Товщина його повинна бути 2 мм.
  • Беремо форму для випічки змащуємо її маслом. Також трохи присипаємо борошном і розподіляємо тісто по дну і боків. Зайве тісто потрібно обрізати.
  • Тепер викладаємо першим шаром шпинат. Накриваємо гарбузовим шаром і заливаємо яєчної сумішшю.
  • Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 170°, на 60 хвилин. Після закінчення потрібного часу пиріг готовий. Даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.
  • Вам може сподобатися відмінний заливний пиріг з куркою, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Яркий и аппетитный открытый пирог с тыквой

    Приємного апетиту!