Оригінальний млинцевий пиріг: якщо набридли звичайні млинці

Якщо набридло їсти звичайні млинці, той цей рецепт точно для вас. Спробуйте приготувати оригінальний млинцевий пиріг: з начинкою з яблук і сиру.

Він виходить неймовірно смачним. Сирна начинка надає пирога м’якості і ніжності, яблука роблять випічку соковитою і ароматною. Цей десерт сподобається абсолютно всім: особливо цікаво він буде виглядати на святковому столі: адже скоро Масляна. Зробити його легко і просто: якщо вмієте випікати млинці – то взагалі без проблем.

Які інгредієнти потрібні

  • 12-14 млинчиків.

для начинки

  • 300-350 грам сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 15 грам вершкового масла;
  • 1 яблуко;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 40 грам цукру.

для заливки

  • 1 яйце;
  • 50 грам сметани;
  • 20 грам цукру;
  • 15 грам розтопленого вершкового масла;
  • 1 яблуко для прикраси.

Як приготувати оригінальний млинцевий пиріг

  • Тонкі млинці, з яких ми і будемо формувати наш пиріг, ви можете спекти заздалегідь: на нашому сайті є кілька вдалих рецептом млинців.
  • З яблук зрізаємо шкірку і нарізаємо їх невеликими кубиками.
  • Ставимо розігріватися сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло.
  • Відправляємо туди відразу яблуко і поливаємо лимонним соком.
  • Додаємо до яблук цукровий пісок і перемішуємо.
  • Тушкуємо все разом 5-7 хвилин до м’якості.
  • Зробимо начинку. Сир перекладаємо в миску і додаємо у нього куряче яйце.
  • Додаємо ваніль і добре перемішуємо.
  • У сирну масу викладаємо тушковані яблука, розмішуємо.
  • Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом.
  • Формуємо пиріг. Кілька готових млинчиків викладаємо внапуск: темною стороною вниз.
  • На млинці розкладаємо сирну начинку і розрівнюємо її.
  • Закручуємо наші млинці в рулет.
  • Одержаний рулет скручуємо равликом і укладаємо в форму: посередині.
  • Таким же способом формуємо інші рулети, скручуємо спіраллю між собою.
  • Робимо заливку. У миску розбиваємо куряче яйце, додаємо сметану, цукор і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.
  • Заливкою спочатку промазуємо пиріг, а потім повністю заливаємо.
  • Яблуко нарізаємо тонкими часточками (разом зі шкіркою), збризкуємо лимоном або лаймом, прикрашаємо пиріг.
  • Ставимо запікатися в духовку: на 20-25 хвилин при 180 градусах.
  • Підрум’янений і дуже смачний млинцевий пиріг трохи охолоджуємо: і можна подавати на стіл. Прикраса не обов’язково має бути з яблук: включайте фантазію. Зверху посипаємо пиріг цукровою пудрою: дует ще цікавіше (хоч і не обов’язково). Дивіться ще більше смачних рецептів на сайті: і готуйте з задоволенням.

    Оригинальный блинный пирог: если надоели обычные блины

    Приємного апетиту і гарного настрою.