Японський бавовняний бісквіт – просто тане в роті

Японський бавовняний бісквіт-дуже незвичайна випічка. Ми впевнені, так бісквіт ви ще не готували. За смаком він чимось схожий на пташине молоко, такий же ніжний, вологий і пористий. Бісквіт виходить такий смачний, що від нього не залишається ні крихти. Готується бісквіт просто, головне дотримуватися правильний температурний режим при випічці.

Необхідні продукти

  • 110 грам пшеничного борошна
  • 50 мл рослинного масла
  • 80 мілілітрів молока
  • 5 жовтків
  • 1 куряче яйце
  • 5 білків
  • пів чайної ложки лимонного соку
  • щіпка солі
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 90 грам цукру

Починаємо приготування

  • Рослинна олія нагріваємо до теплого стану і перелити в миску. А потім просіваємо в нього пшеничне борошно.
  • В отриману масу вливаємо тепле молоко і перемішуємо до однорідної маси.
  • Потім в тісто додаємо жовтки і куряче яйце, знову перемішуємо.
  • В іншій мисці збиваємо білки з дрібкою солі, ванільним цукром і лимонним соком. Туди ж додаємо цукор. І продовжуємо збивати білки ще протягом 5-6 хвилин до появи стійких піків.
  • З’єднуємо білкову та жовткову масу, робимо це акуратно за допомогою лопатки.
  • Беремо форму для випічки, застеляємо пергаментним папером і виливаємо в неї тісто. Ставимо форму на деко, в який наливають теплу воду.
  • Підготовлений випікаємо бісквіт в духовці, розігрітій до 170 градусів протягом 20 хвилин. Важливо! Під час випікання духовку не відкриваємо.
  • Через відведений час температуру випікання зменшуємо до 150 градусів. І продовжуємо випікати бісквіт ще 50-60 хвилин.
  • Коли бісквіт вже приготувався, духовку вимикаємо. Але не виймаємо його, а залишаємо там до практично повного остигання (15-20 хвилин.)
  • Готовий і злегка остиглий бісквіт виймаємо і форми, повністю охолодити, потім нарізаємо і подаємо до столу.
  • До такого бісквіту можна подати шикарний шоколадний кави. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Японский хлопковый бисквит- просто тает во ртуПриємного апетиту!