Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі?

Для багатьох мікрохвильовка-це справжня паличка-виручалочка, коли немає ні часу, ні бажання готувати, використовуючи плиту або піч. Однак же люди не беруть до уваги один важливий момент: термічна обробка завжди впливає на вітамінно-мінеральний склад, часом роблячи продукт менш корисним, ніж до нагрівання. У той же час мікрохвилі впливають на молекули води, руйнуючи молекулярну структуру, яка не має можливості відновлення після охолодження продукту.


                                    Какие продукты нельзя разогревать в микроволновой печи?

Є продукти і страви, які можуть зможуть пережити зустріч з мікрохвильовкою без серйозних втрат. Але є і ті, що будуть безповоротно зіпсовані, якщо їх спробувати розігріти в мікрохвильовці.

Далі ознайомимося з повним переліком:

  • Яйце. Через різку зміну температури всередині яйця утворюється пара, тиск підвищується, тому швидше за все воно вибухне, варто тільки порушити цілісність шкаралупи.
  • Гострий перець. Капсаїцин в складі овоча трансформується в аерозоль, який може обпалити обличчя і руки, коли цілісність продукту буде порушена.
  • Заморожене м’ясо. В даному випадку мікрохвильовка сприяє зростанню бактерій, що може спровокувати харчові інфекції. Крім того, такий тип розморожування не дає гарантії, що внутрішня частина продукту не залишиться замороженою.
  • Кисломолочні продукти. Лакто-і біфідобактерії гинуть при нагріванні.
  • Грудне молоко, молочні суміші. При нагріванні в мікрохвильовці руйнуються імуностимулюючі білки, що зводить нанівець всі корисні властивості продукту.
  • Перероблене м’ясо. Сюди входять такі продукти, як сосиски, бекон. При нагріванні в них утворюються продукти окислення холестерину.
  • Картопля. У коренеплоді присутній крохмаль, який під впливом мікрохвиль піддається гідролізу. Це знижує поживну цінність, а також сприяє утворенню важких ізомерів.
  • Зернові каші. При нагріванні виділяються вільні радикали, які негативно впливають вже на клітини організму людини.
  • Заморожені ягоди. Мікрохвилі вбивають корисні властивості продукту.
  • Гриб. При нагріванні змінюється структура білка.
  • Зелень. Вміщені нітрати при підвищенні температури перетворюються в нітрозамін, який може привести до отруєння і розладу шлунка.