Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то повинні знати про те, що не можна допускати низького рівня гемоглобіну.
Це неймовірно небезпечно тому, що може привести до серйозного недугу – анемії.
Щоб запобігти проблемам зі здоров’ям, слід вживати продукти, багаті залізом.
Фахівці назвали кращі варіанти.
Найкориснішим продуктом в цьому питанні є чорна ікра, яка здатна творити з гемоглобіном справжні чудеса. Цей продукт бездоганний в усіх відношеннях, крім одного – навіть маленька баночка коштує неймовірно дорого.
Іноді за допомогою чорної ікри пацієнти відновлюють гемоглобін в комплексі терапії.
Більш бюджетним і не менш корисним продуктом є фісташки. Тільки не купуйте “закусочний” варіант з сіллю – її кількість потрібно ретельно контролювати і не допускати виходу за межі добової норми.
Вважається, що 100 г продукту “подарують” 60 мг заліза. Якщо ж ви хочете просто поліпшити здоров’я і зміцнити захисні функції організму, то вам досить з’їдати по жмені в день.
Також варто звернути увагу на яловичину і яловичу печінку. Це дуже корисні продукти для профілактики анемії і підвищення імунної системи.
Однак з червоним м’ясом варто бути обережніше-не більше 2 разів на тиждень. А ось щодо субпродуктів подібних обмежень немає.
Ну і найпростіший спосіб підняти рівень гемоглобіну взимку – це на регулярній основі вживати в їжу корисні гранти, де крім заліза можна знайти справжній вітамінно-мінеральний комплекс.
Фото: Pixbabay