Як з звичайної картоплі зробити святкове блюдо на новий рік

Картопля-овоч, який люблять багато. Але як приготувати його на святковий стіл так, щоб він виглядав красиво і урочисто? Ми думаємо багато господинь задаються цим питанням, тому вирішили поділитися з вами ось таким рецептом. В ньому ми розповімо, як з звичайної картоплі зробити святковий. Це блюдо вже точно стане прекрасним доповненням до вашого урочистого обіду або вечері. Готується такий картоплю просто і швидко.

Необхідні продукти для приготування святкового картоплі

  • 10 невеликих бульб картоплі
  • 10 скибочок бекону
  • сіль, перець
  • лавровий лист, розмарин
  • 30 грам вершкового масла
  • 40 мл рослинного масла
  • часник за смаком
  • 40 мл йогурту
  • 40 мл сметани
  • італійські трави
  • зелень

Починаємо приготування святкового картоплі

  • Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо.
  • У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Потім додаємо в неї розмарин, лавровий лист, сіль і перець. Потім кладемо картоплю і варимо його до майже готового стану (близько 10 хвилин).
  • Готову картоплю остуджуємо.
  • Бекон промазуємо вершковим маслом. Рада. краще використовувати більш м’ясної бекон, тоді страва буде мати більш цікавий смак.
  • Підготовлену картоплю загортаємо в бекон. І з’єднуємо з допомогою зубочистки.
  • Форму для випічки промазуємо вершковим і рослинним маслом. А потім викладаємо в неї картоплю. Зверху солимо і перчимо його на смак.
  • Накриваємо картопля фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів. І випікаємо протягом 20 хвилин.
  • У сметану додаємо йогурт, сіль, перець, італійські трави і видавлюємо часник. А також додаємо подрібнену зелень і все перемішуємо.
  • Готову картоплю виймаємо з духовки і подаємо до столу разом з приготовленим соусом.
  • Спробуйте також печена картопля з начинкою. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Как из обычной картошки сделать праздничное блюдо на новый годПриємного апетиту!