Хек з рисом-шикарна ідея для обіду або вечері

Хек з рисом-просте і швидке в приготуванні блюдо. Воно ідеально підійде до обіду або вечері. Блюдо виходить ситним і їм можна легко нагодувати велику родину.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм хека
  • 1 цибуля
  • 300 грам рису
  • 1 морква
  • 100 мілілітрів вершків
  • 500 мілілітрів води
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо кубиком. Очищену моркву натираємо на тертці.
  • На розпечену сковороду кладемо цибулю і тушкуємо до прозорого стану. Додаємо в нього моркву, перемішуємо і тушкуємо все разом ще 5 хвилин.
  • Рис промиваємо і змішуємо в половиною підготовлених овочів.
  • Беремо форму для випічки і викладаємо в неї рис, розрівнюємо.
  • Рубку відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Солимо і перчимо її за смаком, а потім викладаємо зверху на рис.
  • Зверху на хек кладемо овочі, що залишилися.
  • У воду додаємо сіль і вершки, все перемішуємо. Отриману рідину виливаємо у форму. Накриваємо її фольгою і випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів протягом 35-40 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Хек, запечений в духовці, виходить смачним, ніжним і ароматним. Він прекрасно підійде для обіду або вечері. І обов’язково сподобається кожному у вашій родині.

    Спробуйте також рибну запіканку з томатною підливою. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Хек с рисом-шикарная идея для обеда или ужина

    Приємного апетиту!