Дуже смачне запечене сало

Рецепт цієї страви повинен бути в скарбничці кожної господині. Адже сало, запечене в духовці — смачна і дуже пікантна закуска, яка стане відмінним доповненням повсякденного або святкового столу. Готується сало просто і досить швидко. Ніяких додаткових навичок або вміння для його приготування вам не знадобиться, тільки терпіння і велике бажання приготувати що-небудь цікаве.

Необхідні продукти

  • свиняче сало з прошарком — 1 кг
  • чорний мелений перець — 1 ч. л
  • сіль — 1,5 ч. л
  • часник — 5 зубчиків

Починаємо приготування

  • Часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками або пропускаємо через прес. Кладемо його в миску, додаємо сіль і перець. Все добре перемішуємо.
  • Беремо сало, промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо його шматочками 10*10 см і обмазуємо підготовленим маринадом.
  • Загортаємо сало у фольгу і ставимо в холодильник на 24 години.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів, дістаємо сало, перекладаємо на деко і ставимо запікатися в духовку на 1 годину.
  • У процесі випічки не відкриваємо фольгу, щоб сало залишалося соковитим. За 5 хвилин до закінчення приготування фольгу знімаємо і продовжуємо запікати сало до появи красивою рум’яної скоринки. Подаємо сало в гарячому або холодному вигляді.
  • На нашому сайті є ще багато цікавих рецептів закусок до свята і не тільки. Ми рекомендуємо вам спробувати м’ясний рулет «Фальшивий заєць». Рецепт його приготування можна знайти в розділі «Закуски».

    Очень вкусное запеченное салоПриємного апетиту!