Свиняча грудинка, запечена в духовці: пальчики оближеш

Сьогодні мої домашні захотіли м’ясо (багато-багато смачного м’яса), вирішила приготувати його за цим рецептом.

Свиняча грудинка, запечена в духовці, виходить незвичайно ніжною, соковитою і дуже смачною! Весь секрет приготування: в ароматному маринаді! Грудинку можна подавати з будь-яким гарніром. І, що не мало важливо, їсти її можна і в гарячому, і в холодному вигляді: смак не змінюється! Гості будуть в захваті! А ви отримаєте заслужене звання «Суперхозяйка»!

Склад продуктів

  • свиняча грудинка – один кілограм,
  • майонез – 250 грам,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • паприка – 1 столова ложка,
  • сушений кріп – 10 грам,
  • перець (чорний мелений чи суміш перців) – 1 чайна ложка,
  • часник – 6 зубчиків,
  • фольга для запікання.

Свиняча грудинка, запечена в духовці: покроковий процес приготування

  • В зручну посуд насипаємо сіль, паприку, чорний мелений перець, перемішуємо.
  • В окремий посуд викладаємо майонез, додаємо в нього сухий подрібнений кріп і часник, добре перемішуємо, щоб соус став однорідним.
  • Рада. Щоб бути впевненим у якості готового страви, використовуйте для приготування густий і смачний домашній майонез: його можна зробити всього за 30 секунд.
  • Свинячу грудинку промиваємо і розрізаємо на 4 частини, а потім кожну частину надрізаємо на 3-4 частини.
  • М’ясо кладемо в миску зі спеціями і обвалюємо з усіх боків, щоб спеції рівномірно розподілилися.
  • Потім туди ж додаємо майонез і ретельно перемішуємо всі шматочки. М’ясо викладаємо на 2 аркуші фольги.
  • Спочатку загортаємо м’ясо одним листом, а потім другим: для кращої герметичності. Кладемо в холодильник на 1 годину.
  • Через годину м’ясо у фользі викладаємо на деко, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 10 хвилин. Грудинка готова!
  • Ароматна, ніжна, соковита, м’яка – це свиняча грудинка, запечена в духовці! Грудинку викладаємо на блюдо, поливаємо соусом. Можемо подавати гарячою, а можемо і почекати – нехай охолоне: все одно буде дуже смачно! М’ясо може стати прекрасною самостійною закускою або доповненням до улюбленого гарніру. Вона чудово виглядає і на святковому столі, і під час повсякденного вечері буде просто незамінним. Інші рецепти приготування м’яса дивіться на нашому сайті: і готуйте з задоволенням.

    Свиная грудинка, запеченная в духовке: пальчики оближешь

    Приємного апетиту!