Домашній лимонний пиріг: смакота до чаю

Перший раз домашній лимонний пиріг з пісочного тіста довелося спробувати в сімейному кафе, де відпочивали разом з дітьми.

Цей пиріг по смаку як домашній, всім дуже сподобався. Знайти рецепт змогла на каналі youtube. Пиріг, приготований в духовці з використанням відео інструкції, виходить найсмачніше. Із задоволенням ділюся з вами секретами приготування.

Інгредієнти

Тісто

  • вершкове масло — 115 грам;
  • цукор — 80 грам (приблизно 0,5 склянки);
  • борошно — 140 грам (приблизно 1 склянка).

Начинка

  • яйця — 2 штуки;
  • цукор — 140 грам (приблизно 1 склянка);
  • борошно — 30 грам;
  • цедра і сік 1 лимона.

Домашній лимонний пиріг: покроковий рецепт

  • Для початку приготуємо тісто. М’яке масло кладемо в миску, додаємо цукор, збиваємо міксером (недовго).
  • Додаємо туди ж борошно, перемішуємо, щоб вийшло м’яке еластичне тісто.
  • Застеляємо пекарським папером форму. Розподіляємо тісто по формі руками.
  • Ставимо в розігріту до 180° духовку на 10-15 хв, щоб пиріг підрум’янився.
  • А самі в цей час займемося приготуванням начинки. Розбиваємо в миску 2 яйця, додаємо цукор, збиваємо приблизно 5 хвилин, поки цукор не розчиниться.
  • Засипаємо борошно, ще раз все добре збиваємо міксером.
  • Додаємо сік і цедру лимона, перемішуємо.
  • Пиріг за цей час встиг охолонути. Залишається тільки вилити на нього отриману йогуртообразную масу і відправити в нагріту до температури 180° духовку на 10-15 хв. Важливо: готовий пиріг не повинен бути желеподібний, але і пересушувати його теж не варто. Справа залишається за малим: нарізати домашній пиріг, налити чай і покликати всю сім’ю до столу.

    Домашний лимонный пирог: объедение к чаю
    Приємного всім чаювання.