Пиріг з запеченим заварним кремом і ягодами

Ця смакота тільки для дівчаток. Тісто в ньому виходить і хрустке розсипчасте. А начинка м’яка і ніжна з приємною ягідної кислинкою. Пиріг виходить дивовижним! Він гарно виглядає і його навіть можна подати до святкового столу.

Необхідні продукти

  • ягоди

Для тіста

  • пшеничне борошно — 150 гр
  • рисове борошно — 150 гр
  • розпушувач — 1 ч. л
  • сир — 180 гр
  • вершкове масло — 100 гр
  • цукор — 100 гр
  • курячі яйця — 2 шт
  • сіль

Для начинки

  • курячі яйця — 3 шт
  • молоко — 500 мл
  • цукор — 100 гр
  • ванільний цукор — 8 гр
  • кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л
  • вершкове масло — 60 гр
  • сіль

Починаємо приготування

  • Приготуємо крем. У невелику каструлю насипати цукор, додаємо ванільний цукор, щіпку солі, крохмаль і добре перемішуємо. Потім вливаємо молоко, постійно перемішуючи.
  • Каструлю ставимо на плиту і варимо, постійно помішуючи до загустіння крему. Додаємо в нього вершкове масло, перемішуємо і залишаємо остигати. Щоб не утворилася скоринка, крем накриваємо плівкою в контакт.
  • У миску кладемо сир, додаємо в нього сіль, цукор, вершкове масло і вбиваємо курячі яйця. Все виделкою акуратно перетираємо.
  • В іншій чашці змішуємо рисову і пшеничне борошно. Додаємо в неї розпушувач і перемішуємо. Отриману масу пересипаємо в суміш з маслом і замішуємо тісто. Довго не вимішуємо його, а просто збираємо в кулю.
  • Форму для випічки промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Формуємо з нього дно і борти.
  • У остиглий крем додаємо курячі яйця і ретельно перемішуємо. Крем перелити у форму і зверху викладаємо ягоди.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 20 хвилин.
  • Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також швидкий тертий пиріг. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Пирог с запеченным заварным кремом и ягодами

    Приємного апетиту!