Яблучний пиріг із заварним кремом: солодка випічка до чаю

Як казала моя бабуся — це пиріг всіх поколінь, тільки з різною інтерпретацією.

Багато рецепти приходять з боку, тільки ми вже їх вдосконалюємо. Я пропоную вам яблучний пиріг із заварним кремом — його смак божественний. А яка легкість і тане відчуття в роті — не описати словами!

Інгредієнти

Крем

  • молоко тепле — 550 мл;
  • три охолоджені жовтки;
  • 50 грам борошна ;
  • цукру — 0,5 склянки;
  • ⅓ Чайної ложки ваніліну;

Тісто

  • одне яйце;
  • сметани — дві з половиною столові ложки;
  • вершкове масло — 200 грам;
  • стакан цукру;
  • 400 грам борошна;
  • пів чайної ложки розпушувача;
  • щіпка солі.

Яблучний пиріг із заварним кремом: покроковий рецепт

  • Спочатку потрібно з’єднати борошно з розпушувачем і сіллю.
  • Масло перетерти з борошном. В результаті у вас вийде крихта.
  • Додаємо яйце, цукор, сметану і робимо тісто. Воно має бути пухким.
  • Тепер приступаємо до приготування крему. Молоко закип’ятити. Окремо збити жовтки з цукром, ваніліном і борошном. Влити в молоко маленькою цівкою, довести до кипіння. Залишити остигати.
  • Тісто ділимо навпіл.
  • Частину викладаємо у форму рівномірно.
  • Наші яблука добре миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і кладемо поверх тіста.
  • Всі засипаємо кремом.
  • А з решти тіста зробити тоненькі смужечки і сформувати сіточку на нашій вкуснятине.
  • Пекти в розігрітій духовці при 180 °С 45 хвилин.
  • Коли дістанете з духовки, смачний запах почують навіть сусіди прибіжать просити рецепт. Яблучний пиріг із заварним кремом м’який і делікатно ніжний. Спробуйте, і він стане частим гостем у вас на столі. Коли прийдуть несподівані гості, ви зможете за маленьку кількість часу подати смачненьке до чаю. Готуйте для себе, рідних і близьких, радуйте їх цим, життя коротке — встигніть зробити багато.

    Яблочный пирог с заварным кремом: сладкая выпечка к чаю

    Приємного апетиту!