Цільнозернові оладки: найбільш ніжні і смачні

Оладки з цільнозерновий борошна — не тільки смачне, але і корисне блюдо. Вони чудово підійдуть до сніданку. Містять повільні вуглеводи, тому, на відміну від класичних, залишають відчуття ситості на тривалий час. Оладки досить прості у приготуванні, а подавати їх можна з джемом, сметаною або навіть кремом.

Необхідні продукти

  • куряче яйце — 1 шт
  • мед — за смаком
  • сіль — щіпка
  • кефір — 1 склянка
  • цільнозернові борошно — 140 гр
  • сода
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • У чашку вбиваємо куряче яйце, додаємо сіль і мед. Все добре перемішуємо вінчиком.
  • У збите яйце додаємо теплий кефір і перемішуємо. Потім в масу вводимо просіяне борошно і добре перемішуємо.
  • У масу додаємо 1/2 ч. л. соди і перемішуємо. Гасити соду не потрібно, так як кислий кефір і добре її погасить.
  • У такому вигляді тісто залишаємо на 10 хвилин.
  • Ретельно розігріваємо сковороду наливаємо на неї рослинне масло. Нагріваємо його і викладаємо ложкою підготовлене тісто. Смажимо оладки з двох боків до рум’яного стану.
  • Готові оладки перекладаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою. Злегка охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також пісні дріжджові млинці. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Цельнозерновые оладьи: самые нежные и вкусные

    Приємного апетиту!