Чудово смачно: кольорова капуста під шубою

Кольорова капуста, запечена під шубкою, прекрасне страву до вечері або для перекусу. І приготувати її досить легко і просто. Для соковитості ми додамо до неї вершки. А ось для пікантності — бекон. Саме він додасть страві цікавий злегка копчений шикарний аромат і смак.

Необхідні продукти

  • 1 качан цвітної капусти
  • 200 грам сиру
  • 180 грам копченого бекону
  • 400 мл вершків
  • 1 цибулина
  • сіль, перець
  • зелень
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Капусту розбираємо на суцвіття і кладемо в киплячу воду. Відварюємо протягом 2 хвилин.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Бекон нарізаємо тонкою соломкою.
  • У сковороду з розпеченим рослинним маслом кладемо цибулю і обсмажуємо до прозорого стану. Потім додаємо бекон і обсмажуємо все разом ще 3-4 хвилини.
  • У форму для випічки кладемо капусту ніжками вгору, солимо і перчимо за смаком. А потім вливаємо вершки. Зверху викладаємо цибулю з беконом і присипаємо тертим сиром.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 15-20 хвилин.
  • Готову страву присипаємо зеленню і подаємо до столу.
  • Спробуйте також курку з томатами, запечену в печерицями. Приготувати таку страву можна за рецептом з нашого сайту.

    Восхитительно вкусно: цветная капуста под шубой

    Приємного апетиту!