Апетитна домашня буженина

Домашня буженина — смачне і досить бюджетне блюдо. І воно може чудово замінити покупну ковбасу. Буженина готується набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Виходить дуже ніжною, соковитою і стане відмінним доповненням до бутерброду на сніданок або для перекусу.

Необхідні продукти

  • 2 кіло свинячої шиї
  • 1 головка часнику

Для розсолу

  • 1 літр води
  • 6,5 чайних ложок солі

Для пряної суміші

  • півлітра окропу
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 столова ложка пряних трав
  • 2 лаврових аркуша

Починаємо приготування

  • М’ясо промиваємо і ставимо в глибоку посуд.
  • У чашку наливають окріп і додаємо суміш прянощів, залишаємо остигати.
  • В іншій мисці готуємо соляний розчин і виливаємо його в м’ясо. Туди ж вливаємо пряну суміш і накриваємо посуд з м’ясом кришкою або тарілкою. Прибираємо його в холодильник і залишаємо маринуватися на 40-50 хвилин.
  • Часник очищаємо і ріжемо на 2-3 частини.
  • Дістаємо м’ясо з розсолу, робимо невеликі дірочки ножем і засовуємо в них часник. Потім перекладаємо в рукав для запікання, щільно зав’язуємо і робимо кілька отворів для виходу пари.
  • Отриману заготівлю перекладаємо на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікаємо протягом 1,5-2 годин.
  • Через відведений час пакет надрізаємо, розкриваємо м’ясо і відправляємо його назад в духовку ще на 30-40 хвилин.
  • Готову буженину повністю охолодити, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також неймовірно апетитну домашню ковбасу. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Аппетитная домашняя буженина

     

    Приємного апетиту!