Смачні рецепти щербету в домашніх умовах

Вкусные рецепты шербета в домашних условиях - Здоров'я

Багато ласунів люблять смачну фруктово-вершкову помадку з великою кількістю горіхів. У народі солодкість називають щербетом, рецепт в домашніх умовах передбачає використання мінімуму компонентів. Приготувати ласощі зможуть навіть початківці господині. Десерт готується на основі цукру або патоки. Він дуже солодкий. Тому вживати його в їжу слід в обмежених кількостях.

Якщо ви готуєте домашній щербет, рецепт в домашніх умовах з фото дозволить вам правильно виконати всі етапи приготування, а також бути впевненим в якості використовуваних компонентів. У домашніх умовах ви готуєте ласощі тільки з натуральних інгредієнтів. Особливістю щербету є те, що його можна готувати і в рідкому вигляді. При цьому використовуються різні фрукти і ягоди, а десерт подається в порційних креманках.

Класичний сорбет: рецепт в домашніх умовах

На приготування домашнього щербету йде зовсім небагато часу, рецепт з фото дозволить оцінити варіант подачі страви. У традиційному розумінні десерт подається у вигляді прямокутного брикету, який нарізається на невеликі порції. Але якщо ви хочете подати будь-які ласощі незвично, то використовуйте кулінарні форми. По-перше, таким чином можна підкреслити естетичність страви. По-друге, ви отримаєте граніт від кількості споживаної солодощі.

Класичний рецепт готується на основі арахісу. Арахіс багатий вітамінами і мінералами, цінними жирними кислотами, рослинними жирами і білком, який добре засвоюється. Він підвищує харчову цінність страви і його калорійність.

Інгредієнти:

· Арахіс – 1,5 склянки;
· Молоко – 1,5 склянки;
· Цукор – 3 склянки;
· Вершкове масло – 2 столові ложки.

Вкусные рецепты шербета в домашних условиях - Здоров'я
Класичний сорбет: рецепт в домашніх умовах

Спосіб приготування:

  1. У каструлю з товстим дном налити молоко і нагріти на повільному вогні;
  2. Поступово додаємо 2 склянки цукру і вимішуємо до його повного розчинення;
  3. Обсмажте арахіс на сухій сковороді. Як тільки лушпиння почне легко опадати, припиніть смажити ;
  4. Зніміть горіхи з вогню, видаліть лушпиння, а очищений арахіс знову поверніть на сковороду;
  5. Посипте горіхи склянкою цукру, добре перемішайте, потримайте близько 30 секунд і вимкніть вогонь;
  6. Цукор швидко перетвориться в карамель, яка покриє арахіс з усіх боків;
  7. Змішайте арахіс з молоком і варіть близько 1 години. Не забувайте постійно помішувати;
  8. Додайте пару столових ложок вершкового масла і перемішайте;
  9. Перестеліть деко пергаментним папером;
  10. Вилийте суміш на деко і відправте його остигати на 3-5 годин в холодильник.

Ніжний фруктово-ягідний щербет: рецепт в домашніх умовах

Фруктовий щербет дуже смачний і менш калорійний, ніж класичні ласощі. Зробити його можна з будь-яких ягід або фруктів. Ви можете використовувати один або кілька компонентів відразу. Все залежить від особистих переваг. Але, як показує практика, чим більше видів ягід або фруктів, тим смачніше виходить ласощі.

У зв’язку з тим, що фруктова основа містить натуральні загусники і цукру, до складу слід входити менша кількість цукрового піску. Тому десерт вийде корисніше. Фруктово-ягідна основа наситить організм вітамінами і мінералами, молоко збагатиться кальцієм і вітаміном D.

Інгредієнти:

· Малина свіжа – 1 склянка;
· Чорниця свіжа – 1 склянка;
· Вишня свіжа – 1 склянка;
· Яблуко – 1 штука
· Молоко – 1 склянка;
· Цукор – 1 склянка;
· Сметана жирністю 30% – 2 столові ложки;
· Мед – 1 столова ложка;
· Сік 1 лимона.

Вкусные рецепты шербета в домашних условиях - Здоров'я
Ніжний фруктово-ягідний сорбет: рецепт

Спосіб приготування:

  1. Добре вимиті ягоди викласти в товстостінну каструлю і посипати цукром;
  2. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і подрібнити в пюре;
  3. Надішліть яблучну суміш до ягід з цукром;
  4. Варити масу до закипання;
  5. Потім пропустіть суміш через блендер;
  6. Додайте в масу лимонний сік, мед і сметану, добре перемішайте;
  7. Вилийте основу в скляну форму і відправте її остигати в холодильник на ніч.

Турецький щербет на основі фруктів

У порівнянні з класичним рецептом, турецький варіант є рідким десертом. Подається в холодному вигляді. За бажанням можна навіть додати кілька кубиків льоду і листочок м’яти. Освіжаючий щербет відмінно підійде для спекотної пори року. Він дозволить отримати дозу цінних вітамінів і мінералів.

Інгредієнти:

· Виноград чорний сорту Кіш-Міш, без кісточок – 0,5 кг;
· Слива свіжа (чорнослив) – 0,5 кг;
· Інжир – 250 грам;
· Червоні яблука – 2 штуки;
· Вода – 2 літри;
· Гвоздика – 8 шт;
· Кориця – 1/2 чайної ложки;
· Корінь імбиру – 1 см;
· Сік половини лимона;
· Цукор – 1 склянка.

Вкусные рецепты шербета в домашних условиях - Здоров'я
Турецький щербет на основі фруктів: рецепт з фото

Спосіб приготування:

  1. Видаліть зі сливи кісточку, очистіть яблука від шкірки і середину;
  2. Наріжте всі фрукти невеликими шматочками і помістіть в каструлю, залийте суміш водою і варіть на повільному вогні 1 годину;
  3. Лимонний сік змішати з цукром, додати до фруктів;
  4. Варимо суміш ще 15-20 хвилин до повного розчинення цукрового піску;
  5. Отриману суміш пропустити через блендер і процідити через сито;
  6. Після охолодження розкладіть десерт по креманках і подавайте з льодом.

Основні рекомендації по приготуванню щербету

Секрет приготування будь-якої страви починається з правильно підібраних інгредієнтів. Важливо використовувати якісні продукти. Горіхи обов’язково повинні бути пробовані на смак. Вони не повинні гірчити і мати затхлий запах. Пам’ятайте, що не варто готувати домашній щербет на користь. Солодкість зберігається недовго, так як не містить консервантів та інших хімічних речовин.

Основні рекомендації по приготуванню ласощів:
· Експериментуйте з кількістю цукру. Важливо вводити його до складу порціями. Спробувати десерт на смак можна в процесі приготування, щоб визначити, чи потрібно ще додавати цукор;
· Горіхи повинні бути добре просмажені, очищені від лушпиння;
· З ягід і фруктів видаляють всі кісточки;
· При використанні сухофруктів потрібно їх добре промити. Спочатку їх замочують на 20 хвилин у холодній воді, а потім обдають окропом;
· Щербет вийде набагато смачніше, якщо його доповнити спеціями. Найбільш актуальними добавками є: кориця, ваніль, імбир;
· Приємного післясмаку додасть міцний алкоголь. Пара чайних ложок коньяку або рому тільки зроблять смак більш оригінальним. Алкоголь слід додавати до складу тільки в тому випадку, якщо десерт не призначений для дітей.

Вкусные рецепты шербета в домашних условиях - Здоров'я
Основні рекомендації по приготуванню щербету

Існує величезна різноманітність рецептів щербету, які можна приготувати в домашніх умовах. В основу можна додати згущене молоко, какао-порошок, шоколад, цукати, кокосову стружку.

Якщо вас бентежить тривалий час приготування щербету, то можна поекспериментувати з рецептами приготування швидкого десерту. В даному випадку в якості основи використовується печиво. Крихту заливають гарячим шоколадом, змішують з горіхами і охолоджують в холодильнику. При використанні печива і шоколаду цукор не додають. Адже ласощі вийде досить солодким.