Смачні рецепти макаронів з куркою

Вкусные рецепты пасты с курицей

Однією з найпопулярніших італійських страв є паста. Макарони відмінно поєднуються з різними продуктами. Якщо вам потрібно приготувати ситну страву, то рецепт пасти з куркою підійде ідеально. Курка або соус завжди готується окремо від макаронів. Це пов’язано з різним часом приготування. Макаронам потрібно 5-10 хвилин, щоб дійти до готовності, а курці потрібно трохи довше. Макарони опускають в киплячу підсолену воду. Горщик не накривають кришкою.

Італійці готують макарони «на зубок». Це означає, що верхня частина м’яка, а внутрішня тверда. Краще дотримуватися рекомендацій виробника. Макарони змішують з соусом відразу після приготування. Блюдо настоюється 5-7 хвилин і подається до столу. Макарони, зварені на зубок, містять менше калорій, ніж варений продукт. Тому він більш корисний. Дієтологи рекомендують обмежити кількість макаронних виробів в раціоні. Це пов’язано з тим, що макарони підвищують рівень цукру в крові. Тому за один прийом їжі слід з’їдати не більше 100 грам пасти. Кількість макаронів має поміститися в 1 склянку об’ємом 200 мл.

Прості макарони з куркою: рецепт з фото

Цей рецепт пасти підійде для початківців кулінарів, для спагетті з куркою ідеальним соусом стануть вершки. Блюдо вийде неймовірно ніжним на смак. Що стосується макаронів, то можна використовувати пір’я, ріжки або фетучіні. В крайньому випадку, підійдуть традиційні спагетті. Макарони з куркою чудово ситні. Він підходить як для повсякденної вечері, так і для особливих випадків. Наприклад, таке блюдо можна приготувати для романтичної зустрічі.

Куряче м’ясо містить велику кількість білка, який швидко засвоюється. Він відноситься до низькокалорійних продуктів. Тому курку включають в раціон спортсменів, людей, які дотримуються строгих дієт. Макарони у вершковому соусі не є дієтичним блюдом. Це пов’язано з тим, що вершки відрізняються високою калорійністю. Але іноді варто побалувати себе такою стравою. Адже він неймовірно простий у приготуванні і дуже смачний.

Інгредієнти:

  • Макаронні вироби – 240 грам;
  • Куряче філе – 300 грамів;
  • Вершки жирністю 20% – 150 мл;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Твердий сир – 100 грам;
  • Пармезан – 50 грам;
  • Сіль – 2 щіпки;
  • Чорний перець – за смаком;
  • Свіжа зелень – за бажанням.
Вкусные рецепты пасты с курицей
Прості макарони з куркою: рецепт з фото

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе вимити, очистити від прожилок і плівок, нарізати середніми кубиками;
  2. На сковороді розігрійте рослинне масло. Обсмажте в ньому подрібнений часник, потім додайте курку. Смажимо птицю протягом 2-3 хвилин. М’ясо має підрум’янитися. Важливо постійно помішувати. Додаємо до курки сіль і чорний мелений перець. Тушкуйте близько 5 хвилин. Якщо птах почне пригорати, то налийте в каструлю трохи води;
  3. Вилийте в каструлю вершки, доведіть масу майже до кипіння і зменшіть вогонь. Тушкуйте близько 5 хвилин, потім додайте тертий сир. Тушкуйте ще 3-5 хвилин, поки соус не загусне;
  4. Поки соус готується, відварюємо макарони. Після того як вони будуть готові, відкиньте їх на друшляк і збризніть достатньою кількістю оливкової олії;
  5. Змішайте соус з макаронами, посипте пармезаном, додайте свіжу зелень, і подавайте до столу!

Цей рецепт є базовим. Його також можна приготувати без використання сиру. Деякі кухарі додають гриби, які обсмажуються на окремій сковороді разом з цибулею, а потім поєднуються з куркою.

Є ще один аналог цього рецепта. У соус додається подрібнений бекон. В цьому випадку соус готується на окремій сковороді. Крем підігрівається разом з пармезаном, збитими курячими яйцями і беконом. Не доводьте соус до кипіння. Його потрібно тільки протушкувати.

Смачний і простий рецепт пасти з куркою та вишнею

Італійці люблять не тільки пасту, піцу і оливкову олію, помідори, сир і базилік є невід’ємними компонентами багатьох страв. Паста ідеально поєднується з помідорами. При цьому помідори можна використовувати не тільки в свіжому, але і в консервованому і навіть в’яленому вигляді. Якщо використовуємо великі помідори, то їх слід очистити від шкірки, видалити рідку частину з насінням.

Помідори черрі використовуються в повній мірі. Їх розрізають всього на кілька частин. Помідори добре поєднуються з макаронами. Вони є природним антиоксидантом і борються з розвитком ракових клітин. Помідори добре поєднуються з жирами. Тому рекомендується додавати в соус оливкову олію. Паста з куркою і помідорами припаде до смаку всім членам сім’ї. Від нього будуть в захваті не тільки дорослі, а й діти.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 штука;
  • Макарони за смаком – 250 грам;
  • Вишня – близько 15-20 штук;
  • Базилік сушений – 1/2 чайної ложки;
  • Базилік свіжий – 1 пучок;
  • Оливкова олія – 3 столові ложки;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Сіль і чорний перець – за смаком;
  • Твердий сир, краще пармезан – 100 грамів.
Вкусные рецепты пасты с курицей
Смачний і простий рецепт пасти з куркою та вишнею

Спосіб приготування:

  1. Курячу грудку відокремте від кістки, очистіть її від плівок і промийте. Потім наріжте його кубиками і обсмажте на оливковій олії. Додати сушений базилік і ретельно перемішати масу, посолити і поперчити;
  2. На іншій сковороді обсмажте пропущений через прес часник. При бажанні часник можна просто подрібнити ножем. Потім відправте до часнику помідори черрі, розрізані на половинки або четвертинки. Тушкуємо 3-5 хвилин, додаємо сіль і перець;
  3. Відварити макарони в киплячій підсоленій воді;
  4. Змішайте макарони з куркою, помідорами, посипте тертим сиром і подрібненим базиліком, і подавайте до столу.

Якщо у вас під рукою немає помідорів черрі і звичайних помідорів, завжди можна спростити страву, додавши томатну пасту. Паштет додається в грудку під час гасіння. Якщо він дуже густий, то слід розбавити його водою. Щоб смак готової страви був більш насиченим, можна включити до складу ріпчасту цибулю.

Наведений вище рецепт можна не тільки спростити, але і ускладнити. Для цього до помідорів черрі можна додати вершки. У вас вийде неймовірно смачна паста з куркою і вишнею у вершковому соусі.

Рецепт гострої пасти з курячої грудки

Макарони ідеально поєднуються з різними овочами. При його вмілому приготуванні ви отримаєте вишукане блюдо, яке підійде для різних випадків. Цей рецепт припаде до душі прихильникам здорового способу життя. У ньому трохи макаронів, але багато корисних овочів і курки. Що стосується курки, то використовується м’ясо грудки. Він дієтичний і містить мало жиру.

Пряний смак страви надають спеції і трави. Що стосується овочів, то можна використовувати ті, які вам подобаються. Але цей рецепт перевірений часом. Виходить неймовірно смачно. Тому краще не відступати від класичного складу.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка -1 штука;
  • Макарони – 1/2 пачки (близько 200-250 грам);
  • Стебло селери – 2 штуки;
  • Морква – 1 середня;
  • Болгарський перець – 1 штука;
  • Перець чилі – 1 штука;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Стручкова квасоля – 200 грамів. Можна брати як свіжі, так і заморожені;
  • Оливкова олія – 4 столові ложки;
  • Соєвий соус – 4 столові ложки;
  • Корінь імбиру – 2 сантиметри;
  • Свіжа зелень (кінза, зелена цибуля, кріп) – 1 невеликий пучок.
Вкусные рецепты пасты с курицей
Рецепт гострої пасти з курячої грудки

Спосіб приготування:

  1. Грудку очистити від кістки, нарізати довгими скибочками і обсмажити на сковороді в достатній кількості оливкової олії;
  2. Відваріть макарони, відкиньте їх на друшляк і збризніть оливковою олією;
  3. Часник пропустіть через прес, імбир наріжте якомога дрібніше, цибулю наріжте пір’ям і відправте до м’яса;
  4. Потім відправте в каструлю селеру і моркву, нарізану півкільцями, і квасолю;
  5. Нарешті, додайте болгарський перець, нарізаний довгими смужками, і перець чилі, нарізаний дрібними кубиками. Перед нарізкою перець чилі слід очистити від насіння і стебел;
  6. Додайте до овочів подрібнену зелень, макарони і соєвий соус. Накрийте сковороду кришкою і дайте страві покипіти на повільному вогні 3-4 хвилини;
  7. Подавайте блюдо до столу!

Макарони з овочами ідеально поєднуються з білим сухим вином. Це дуже смачно. Єдине, блюдо можна трохи посолити, якщо солі не вистачить за смаком.

Якщо ви хочете швидко приготувати макарони з куркою, то можна використовувати копчений продукт. Копчену курку потрібно тільки розігріти на сковороді, її не варто піддавати тривалій термічній обробці, так як вона вже повністю готова до вживання.

Макарони готуються дуже швидко і мають низьку ціну. Тому його можна взяти за основу для повсякденного меню, коли потрібно приготувати щось з мінімальними витратами часу!