Більшість людей використовують сирий щавель в якості акценту, але молоду весняну зелень можна додавати в салати, соуси, отримуючи приємний цитрусовий смак. Ви навіть можете кинути жменю в блендер перед тим, як приготувати курячі котлети. Зі щавлем і соусом з черемші – це звичне блюдо відкриється новими смаками. Зелений колір освіжить вас, розбудить і нагадає, що зараз весна. Однак при варінні кислинка щавлю слабшає, що робить його чудовим доповненням до курки або риби та чудовим кандидатом для домашніх соусів.
Збираючи пучок щавлю, зверніть увагу на яскраво-зелені і тверді листя. Якщо вони здаються злегка жовтими, залиште їх. Часто при варінні щавлю його яскраві листя стають трохи каламутними або навіть коричневими – це абсолютно нормально і ніяк не вплине на смак. Дотримуючись рецептів, ви приготуєте дивовижні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші.
Смачні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші
Після зими організм вимагає вітамінів. Задовольнити це бажання можна, приготувавши апетитні курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші. За смаком і подачею ця страва не поступається ресторанним аналогам, при цьому готується просто і швидко.
Підготуйте для соусу:
- 1 жменя молодого листя щавлю;
- 150 г сиру;
- л. подрібненого листя черемші;
- л. подрібненого часнику;
- Посолити, поперчити.
Для курячих котлет:
- 600 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 яйце;
- л. соєвого соусу;
- 100 г свинячого сала;
- Сіль, перець, паприка копчена мелена за смаком.
Підготовка:
- Зварити фарш з курячого філе і сала за допомогою м’ясорубки.
- Цибулю очистіть від лушпиння, пропустіть через м’ясорубку до курячого філе.
- Часник очистити, подрібнити ножем, додати до філе.
- Розбийте яйце, додайте сіль (менше звичайної), соєвий соус і спеції, перемішайте.
- Розігрійте сковороду з соняшниковою олією.
- Сформуйте порційні курячі котлети овальної форми, злегка приплюснуті.
- Обсмажуємо котлети порціями з двох сторін до золотистої скоринки. Готуйте на середньому вогні, щоб котлети встигли прогризтися.
- Видаліть стебла з листя щавлю. Промийте, добре просушіть і подрібніть.
- Перемішайте сир до кремоподібного стану, додавши трохи молока для пом’якшення маси. Додайте щавель і зелень, приправте сіллю і перцем.
- Подавайте відразу або охолодіть до готовності до подачі.
Запечені курячі котлети зі щавлем і соусом з черемші
Якщо ви шукаєте варіант їжі на вечерю, приготуйте ці смачні курячі котлети з соусом зі щавлю та черемші. Лимонний аромат щавлю в поєднанні з вершками подарує дивовижний післясмак.
Підготувати:
- 500 г курячого фаршу, приготованого зі спеціями за смаком;
- 4 невеликих пучка помідорів черрі на корені;
- 1 велика жменя черемші;
- 1 невелика жменя дикого щавлю;
- 1 шматочок вершкового масла;
- л. оливкової олії;
- 1 невелика червона цибулина;
- 150 мл подвійних вершків.
Підготовка:
- Зварити дрібно нарізаний курячий фарш. Для додаткової соковитості використовуйте м’ясо, зняте з 1/2 курки, включаючи стегно. Додайте мелену цибулю, трохи часникового порошку, свіжомелений чорний перець і сіль. Розбийте яйце, ретельно вимісіть фарш руками.
- Сформуйте з усього фаршу 4 великі котлети (або стільки, скільки хочете).
- Розігрійте сковороду з 2 ст. л. олії, обсмажте курячі котлети на сильному вогні з двох сторін. Тут важлива скоринка.
- Готові котлети перекладіть у форму для запікання.
- Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
- Цибулю очистити, подрібнити. Добре промийте, подрібніть черемшу. Щавель добре промити, відокремити від стебел, подрібнити.
- У невеликій сковороді або сотейнику розігрійте 1 столову ложку оливкової олії та шматочок вершкового масла і обережно обсмажте цибулю близько 5 хвилин.
- До курячих котлет викласти помідори. Збризніть вміст форми соняшниковою олією. Випікайте 10-15 хвилин.
- Додайте до цибулі часник і щавель, через пару хвилин додайте вершки і підігрійте.
- Коли котлети будуть готові, полийте їх соусом і подавайте до столу.