Рецепти приготування царського гриба

Рецепты приготовления царского грибаМолодий царський гриб, тільки що з’явився з білої оболонки, особливо смачний

  • Кількість порцій: 2
  • Час підготовки: 5 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин

Рецепт царських грибів з беконом

Для приготування підійдуть молоді гриби, тільки що з’явилися з білої захисної оболонки.

Приготування:

  • Помиті гриби просушіть на паперовому рушнику.
  • Викрутіть грибні ніжки, акуратно виріжте частина перетинок гриба, щоб розширити місце для начинки.
  • На сковороду налийте масло. Грибні ніжки наріжте кубиками 5 мм, надішліть їх в сковороду разом з грибними перетинками і подрібненим зубком часнику.
  • Сир натріть на дрібну тертку.
  • До грибів на сковороді, додайте сметану, тушкуйте, не накриваючи кришкою.
  • Бекон наріжте слайсами по 1,2–2 мм. злегка Збийте яйця з дрібкою солі.
  • Посоліть і поперчіть гриби на сковороді за смаком.
  • Деко застеліть пергаментним папером.
  • У підготовлені капелюшки накладайте по 1 ч. л. начинки – тушковані в сметані гриби, наливайте по 1 ч. л. яєчної маси. Вирівняйте ложкою начинку, присипте трохи натертим сиром.
  • Кожен гриб, наповнена начинкою, кладіть на смужку бекону, обертаючи їм, і скріплюючи зверху рулет зубочисткою.
  • Гриби в беконі складіть на деко і поставте в розігріту духовку випікатися при температурі 160 °C на 15 або 20 хвилин.
  • Цю закуску можна подати гарячою з овочевим салатом.

    Гриби, запечені з сиром

    Гриби з сиром сулугуні, приготовані за рецептом грузинської кухні не солять. Сир плавиться в духовці, і передає грибів свій насичений смак.

    Продукти:

    • царський гриб – 500 г;
    • вершкове масло – 50 г;
    • сулугуні – 100 г;
    • перець мелений – 2 р.

    Приготування:

  • Увімкніть духовку, щоб вона розігрілася.
  • Гриби очистіть і підготуйте для випікання: відокремте ніжки від капелюшків, великі капелюшки розріжте на частини, ніжки – уздовж на тонкі пластинки.
  • Складіть гриби в один шар на лист, застелений промасленим харчовою фольгою.
  • Натріть сулугуні на тертці і змішайте з двома столовими ложками розм’якшеного вершкового масла.
  • Поставте гриби в духовку, випікайте при температурі 200 °C.
  • Дістаньте гриби через 10 хвилин, трохи поперчіть, викладіть зверху сулугуні з маслом, і поставте в духовку ще на 5 хвилин.
  • Готові гриби з розплавленим зверху сиром остудіть і подавайте на стіл, прикрасивши зеленню.

    Смажені гриби

    Простий рецепт смажених цезарских грибів дозволить відчути вишуканий грибний смак і аромат, прославлений царями Стародавнього Риму.

    Продукти:

    • цезарский гриб – 330 г;
    • вершкове масло – 30 г;
    • сіль – 2 г;
    • перець – 1 р.

    Приготування:

  • У очищених цезарских грибів відокремити капелюшки від ніжок.
  • Наріжте капелюшки невеликими часточками, а ніжки уздовж на пластинки.
  • Смажте гриби в гарячому вершковому маслі на сковороді 10 хвилин.
  • Наприкінці посоліть і поперчіть за смаком. При постійному помішуванні смажте ще 2 хвилини, і подавайте до столу.
  • Цезарские гриби мають особливий, вишуканий смак, за що і отримали свою назву. Їх можна готувати різними способами, наприклад, запікати в духовці або смажити.

    :