У літню пору року у француженок є багато варіантів корисних і смачних салатів, які вони вживають в їжу регулярно. Щодня складові частини салатів змінюються, що робить процес їх приготування цікавим і захоплюючим.
Зазвичай такі салати змішують в тарілці-Боулі. Салатів, які знайшли у француженок особливу популярність — сім, нижче ми більш детально представляємо кожен з них.
Інжир і козячий сир
Він складається з руколи, козячого сиру, двох-трьох плодів інжиру та Базиліка. Всі компоненти потрібно покласти в боул і змішати, а для заправки використовувати масло оливи, оцет-бальзамік червоного кольору. Ідеально підійдуть прованські трави і мед. Традиційно до такого салату покладається подавати келих хорошого білого вина.
Лосось, яйце та фрез (норвезький варіант)
У боул кладуть руколу у великій кількості, салат фрезі і лосось, порізаний на шматочки. Сюди ж додають плід авокадо (його теж треба акуратно порізати), кріп і яйця (4 штуки). Для заправки найкраще використовувати суміш, в яку входять яблучний оцет, масло оливи, перець і сіль.
Класичний салат Нісуаз
Для приготування “салату з Ніцци” потрібно взяти томати черрі (20 шт.), яйце (2 шт.), тунець (консервований), анчоуси (2 шт.). Сюди ж додають маслини, редиску і солодкий перець. Для заправки потрібно взяти масло оливи, трохи гірчиці (буде досить чайної ложки), сіль, перець і дві столові ложки винного оцту.
Спаржа і креветки
Креветки, часник і прованські трави обсмажують, а спаржу відварюють аль-денте. Боул наповнюють руколою, креветками і спаржею, заправляючи їх маслом оливи, медом і оцтом бальзамік.
Зелені овочі
Салат складається з авокадо, зеленої квасолі, ківі, свіжого зеленого горошку, шпинату, салату ромен, огірків, солодкого зеленого перцю і капусти брокколі. Все це кладуть в боул, змішують і заправляють червоним оцтом, маслом оливи, розмарином і часником.
Салат ” Цезар»
Для нього знадобляться два види зеленого салату (ромен і айсберг), курка, порізана шматочками і обсмажена на грилі, сухарики і сир пармезан, натертий на крупній тертці. Залишилося зробити для салату заправку у вигляді соусу тартар, часнику (його потрібно попередньо розчавити), соку лимона, перцю і солі.
Салат по-грецьки
Складається з латуку, 4-х свіжих томатів, жовтого солодкого перцю, шматка сиру фета, оливок, червоної цибулі і м’ятного листя. Для заправки використовують масло оливи, перець, сіль і винний оцет.