Морепродукти: як вибрати і не помилитися?

Повноцінне і збалансоване харчування людини неможливо уявити без морепродуктів. Риба і різні морські гази в раціоні сприяють правильному функціонуванню внутрішніх органів, активному травленню і хорошому обміну речовин.


                                    Морепродукты: как выбрать и не ошибиться?

Ця користь досягається за рахунок наявності в складі продуктів таких речовин, як:

  • поліненасичені жирні кислоти омега-3;
  • Йод;
  • Селен;
  • Калій;
  • Цинк;
  • вітамін А;
  • Вітамін Е;
  • весь комплекс вітамінів групи В.

Однак же вся їх користь може нівелюватися по досить-таки банальної причини – несвіжість продукту. Тому вкрай важливо ретельно оглядати морепродукти перед покупкою або приготуванням. Найчастішими гостями на столах росіян є креветки і кальмари, про них і піде мова далі.

Якщо мова йде про креветках, то найголовніших стоп-сигналом буде нерівномірний забарвлення, тобто сіро-жовта або занадто Біла шкурка ракоподібних говорить про не першої свіжості. Також варто дивитися на хвостик: якщо він не загнутий гачком, то швидше за все це повторна заморозка. Ще про неодноразову заморожування можуть свідчити зламані кінцівки і вусики. Остерігатися цього необхідно через те, що знижується якість продукту, він втрачає свою свіжість. А це загрожує отруєнням.

При виборі кальмарів варто уважно дивитися на упаковку. Сніг і іній говорять про неправильне зберігання. При цьому у очищеного продукту свіжість визначити значно складніше, тому варто орієнтуватися на неочищені тушки. Сіро-рожевий і світло-фіолетовий колір плівки-найкраща гарантія якості кальмара.

А ось краби відносяться до того типу продуктів, які продаються живими. Так що слід уважно вивчити акваріум і вибрати найактивнішого. А ось все молюски необхідно оглядати на предмет цілісності їх раковин. Будь-яке пошкодження може бути тривожним дзвіночком.