Люди, що живуть в промислових містах, часто недоотримують разом зі звичайною їжею омега-3 кислоти. При цьому в раціоні присутня велика кількість омега-6 жирних кислот, які продукують в організмі оксиліпіни, що посилюють головний біль.
Такі кислоти необхідні організму, але він не здатний продукувати їх. Тому важливо, щоб в раціоні були присутні продукти, з яких можна отримати ці речовини. Вони впливають на головний мозок, статеву систему, зростання, нормальний обмін речовин. Сьогодні в західному раціоні харчування омега – 6 жирні кислоти переважають над омега-3 кислотами в 10 разів, а їх співвідношення має становити 4:1 або ж 1:1 на користь омега-3.
Омега – 3 присутні в більшій частині в морепродуктах, а також у водоростях, а омега-6 – в насінні, сої, кукурудзяній олії.
Коли проводилися дослідження серед людей, середній вік яких становив 38 років. Досліджувані були розділені на 3 групи з різними дієтами, яких вони дотримувалися 16 тижнів. Одна група отримувала свій звичний раціон, дві групи отримала омега-3 в 10 разів більше, але в одній з них кількість омега-6 знизили в 4 рази.
Після дослідження групи зі збільшеним споживанням омега-3 в раціоні трохи поліпшили якість життя. Мігрені скоротилися на 2 випадки на місяць, а тривалість кожного нападу – на 1,3 години. У групі, де скорегували вживання омега-6, напади скоротилися на 4 в місяць, а тривалість кожного – на 1,7 годин. При цьому болі стали менш інтенсивними.