Які продукти допоможуть серцю?

В сучасних умовах життя серцю необхідна підтримка. Для цього необхідно переглянути свій раціон і включити в меню певні продукти.


                                    Какие продукты  помогут сердцу?

Риба (жирна)

Вибирати:

  • форель;
  • лосось;
  • оселедець;
  • сьомга;
  • скумбрія.

Така риба насичена Омега – 3 кислотами, незамінними для повноцінної роботи серцево-судинної системи.

Важливо! Вживайте рибу двічі на тиждень. Готуйте її на пару або запікайте в духовці.

Насіння льону

У молотом лляному насінні міститься той же корисна речовина, а також клітковина. Крім того, це джерело лінганів, що володіють антіосідантнимі властивостями.

Продукт поєднується з кашами, натуральними йогуртами, супами.

Горіх

Горіхи дуже корисні для серця. Вони істотно знижують рівень холестерину, містять:

  • Омега-3;
  • магній і кальцій;
  • клітковина;
  • Вітамін Е;
  • жири-моно – і поліненасичені.

Рекомендується регулярно вживати кешью, мигдаль, фундук і волоські горіхи.

Вівсянка

Вівсяна каша-поживний сніданок, джерело:

  • Омега-3;
  • калію і магнію;
  • клітковини і заліза.

Квасоля

Вибирайте чорну квасолю, насичену вітамінами групи в, фолієвою кислотою, кальцієм і магнієм. Універсальний продукт ” йде ” в салати і супи. Його також можна вживати вранці з користю для серця.

Червоне вино

У цьому напої містяться катехіни і цінний антиоксидант ресвератрол з флавоноїдами. Напій допоможе:

  • зберегти здоров’я судин;
  • запобігти появі тромбів.

Важливо! Алкоголь необхідно вживати в міру, щоб ефект не вийшов зворотним.

Тофу

Головне джерело білка для веганів. У ньому багато таких корисних для серцево-судинної системи речовин, як:

  • фолієва кислота;
  • ніацин;
  • магній з калієм;
  • Кальцій.

Рис

Вибирайте коричневий рис. У ньому містяться:

  • клітковина;
  • магній;
  • вітаміни групи В.

Чорниця

Чорниця корисна для серця тому, що в ній містяться:

  • лютеїн;
  • антоціан;
  • Вітамін C;
  • фолієва кислота та інші корисні речовини.

Морква

Цей овоч-постачальник каротинів. Чим більше бета-каротину в нашому організмі, тим менший ризик серцево-судинних захворювань та інсульту.

Шпинат

У шпинаті містяться:

  • бета-каротин;
  • вітаміни з, Е;
  • фолієва кислота;
  • калій з кальцієм;
  • клітковина.

Шпинат підходить для супів і других страв.

Броколі

Корисний овоч, багатий калієм і фолієвою кислотою, а також клітковиною, незамінний для серця.

Важливо! Особливість хрестоцвітних овочів-зниження здатності щитовидки всмоктувати йод. Тому переборщувати з ними не варто.

Червоний перець

Фолієва кислота і клітковина в його складі необхідні для повноцінної роботи серцево-судинної системи.

Томат

У них містяться:

  • Калій;
  • фолієва кислота;
  • Вітамін C;
  • каротин.

Важливо! Помідори слід обробляти термічно: від цього в них стає більше корисних речовин.

Темний шоколад

Містяться в ньому феноли какао знижують тиск. Важливо вибирати продукт з вмістом какао від 75%.