Зміцнити здоров’я очей і зберегти гостроту зору допоможуть продукти, про які розповідається нижче.
Слід зазначити, що для здоров’я очей особливо корисний вітамін А – ретинол. Він відповідає за здоров’я рогівки. При нестачі цього вітаміну в організмі виникає куряча сліпота-нам стає важко бачити в темряві. Так ось в описані нижче продукти багаті саме цією речовиною.
Батат
Екзотичний овоч насичений каротиноїдами, які діють як антиоксиданти. У ньому міститься бета-каротин: саме він відповідає за гостроту зору.
Досить з’їдати всього одну картоплину в день, щоб очі були здоровими.
Крім того, батат корисний для гіпертоніків – він знижує тиск. Калій в його складі допомагає перемогти депресію. Цю картоплю можна вживати діабетикам, оскільки вона має низький глікемічний індекс. Також цей плід запобігає захворюванню суглобів.
Шпинат
У шпинаті міститься лютеїн, який не виробляє організм самостійно. Саме тому важливо поставляти його ззовні.
Він корисний для зору тому, що ця речовина здатна накопичуватися в очних тканинах. Воно затримується в сітківці ока і відповідає за її здоров’я.
Яйце
Цей продукт містить лютеїн і зеаксантин, які діють як антиоксиданти. Ці речовини поглинають промені синього світла і не дозволяють їм проникнути всередину вашого ока, таким чином, щоб вільні радикали, викликані світлом, не завдали клітинам шкоди.
Устриця
Устриці містять цинк, який активує понад 300 ферментів в нашому організмі. Ця речовина підтримує стабільність і структуру білків в очній сітківці, а також є захисником клітин, зберігаючи здоров’я зору і його гостроту.
Крім того, в устрицях багато антиоксидантів, наприклад, селену. Вони також корисні для нервової системи, рятують від анемії, запобігають розвитку онкологічних захворювань і збільшують сексуальну енергію.
Мигдаль
Цей горіх багатий вітаміном Е, який захищає клітини всього організму, а також відповідає за здоров’я очей.
Щоб підтримувати потрібний рівень цієї речовини в організмі, необхідно щодня з’їдати жменьку мигдалю.
Риба
Якщо ви страждаєте від синдрому сухого ока, включіть в раціон рибу, насичену Омега-3. Для цього підійдуть:
- скумбрія;
- форель;
- лосось;
- сардина.
Папайя
У цьому фрукті містяться вітамін З і лікопін, які уповільнюють розвиток катаракти і, відповідно, зберігають гостроту зору.
Квасоля
Корисні речовини в складі квасолі також відповідають за здоров’я очей.
Крім того, вона корисна для краси нігтів, волосся і шкіри, зубів (запобігає утворенню зубного каменю). Боби включаються в меню людей, які страждають від аритмії, і жінок в період клімаксу. Також квасоля допомагає впоратися з депресією завдяки містяться в ній тирозину і метіоніну.