Найкорисніша риба для жіночого організму

Добре відомо, що риба обов’язково має бути присутня в жіночому раціоні. Але яка риба найкорисніша для жіночого організму і в чому саме полягає її цінність? Щоб відповісти на це питання, потрібно розглянути в деталях не один, а відразу кілька видів дарів підводного світу.


                                    Самая полезная рыба для женского организма

Форель

Вишукане філе цієї риби відрізняється високим вмістом поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6. Теоретично вони є ще в багатьох продуктах, наприклад, в горіхах, але в форелі їх кількість відносно один одного оптимально збалансовано. Завдяки цьому, форель сприяє:

  • захисту організму від несприятливого впливу сонця, включаючи фотостаріння;
  • поліпшення складу крові;
  • прискоренню росту нігтів.

Сьомга

Про те, яка це корисна риба для жінок, сказано чимало. Але рідко зустрічається інформація про те, що сьомга здатна відновлювати рівень головних жіночих гормонів — естрогенів, дисбаланс яких часто призводить до того, що проявляється ріст волосся в небажаних місцях, що на шкірі з’являються вугри, а волосся — випадає.

Крім того, сьомга рекомендується майбутнім матусям — щоб дитина не відчував нестачі в амінокислотах.

Камбала

Дивовижна камбала справедливо може називатися однією з найбільш екологічно чистих риб і більш того, вона здатна виводити з організму шкідливі елементи, якими він природним чином забруднюється, якщо жінка проживає в місті. Заслуговує згадки і енергетична цінність камбали, в 100 г її філе міститься всього 118 ккал, що дозволяє включати її в раціон для зниження ваги.

Палтус

У його філе практично немає кісток, а вміст жиру не перевищує 5%. Біологічно активні речовини з палтуса сприяють нормалізації вуглеводного обміну. Так що, можна сказати, що цей продукт з царства Нептуна потрібно їсти тим, хто хоче звести до мінімуму наслідки вживання тістечок та інших солодощів.

Скумбрія

Перераховуючи, яка існує на світі корисна риба для жінок, неможливо обійти увагою скумбрію. І як це не дивно, іноді корисно з’їдати скумбрію навіть в копченому вигляді, головне, щоб це був продукт натурального копчення, виготовлений без додавання рідкого диму. Така скумбрія не тільки космічно смачна, але і необхідна для імунітету. Продукт сприяє повноцінній роботі підшлункової залози, стимулюючи її виробляти всі необхідні для травлення ферменти.

Але переважати в меню, природно, повинна скумбрія, приготована дієтичними способами, наприклад, запечена на овочевій подушці. Такого типу страви здатні:

  • покращувати колір обличчя;
  • підвищувати життєвий тонус;
  • покращувати стан волосся.

Судак

Перебираючи багатства підводного світу в пошуках того, яка в його розмаїтті є корисна риба для жінок, потрібно згадати і судака. Частіше пригощаючись судаком, жінка може ефективно подбати про своє здоров’я, оскільки продукт сприяє:

  • підвищенню вироблення колагену;
  • підтримання водного балансу шкіри;
  • нормалізації роботи нирок, що веде до зменшення набряків;
  • зміцненню стінок судин, що може бути корисно при лікуванні варикозу;
  • підвищення фізичної витривалості.

Короп

Соковите і одночасно легкозасвоюване філе коропа може служити для жіночого організму розкішним джерелом вітамінів групи в, які необхідні для регулярного менструального циклу, а також для підвищення фертильності. У цій рибі є залізо, магній і фтор, комплекс яких здатний загальмовувати поява сивини, а також нормалізувати апетит.