Смачна запіканка з кольорової капусти на білках

Буває так, що в одну страву використовували жовтки, а білок не знадобився? Тоді ви можете сміливо приготувати ось таку чудову запіканку. Вона виходить смачною, ситною і багатої білками. Запіканка сподобається всім, хто дотримується правильного харчування, а також тим, хто займається споротом. Запіканку можна готувати і подавати до вечері, вона абсолютно не зашкодить вашій фігурі.

Необхідні продукти

  • білок — 5 шт
  • сіль
  • рослинна олія — 50 мл
  • молоко — 50 мл
  • пшеничне борошно — 160 гр
  • розпушувач — 5 гр
  • твердий сир — 100 гр
  • цвітна капуста — 700 гр

Починаємо приготування

  • У миску вливаємо білки, додаємо сіль і збиваємо до стійкої піни. У білки додаємо рослинне масло і ще трохи збиваємо. Потім вливаємо молоко і ще трохи збиваємо.
  • В отриману масу просіваємо пшеничне борошно і розпушувач. Все перемішуємо до однорідної маси.
  • У готове тісто додаємо тертий твердий сир і перемішуємо.
  • Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і кладемо в миску. Додаємо до неї тісто і добре перемішуємо так, щоб кожне суцвіття обволікає тісто.
  • Форму для випічки промазуємо рослинним маслом і викладаємо підготовлену масу.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також запіканку з лососем і брокколі. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Вкусная запеканка из цветной капусты на белках

    Приємного апетиту!