Фантазія на тему торта! Яскравий, ситний і смачний торт – в якості закуски

Пройшли новорічні свята. Але у нас є ще і дні народження, і безліч свят попереду!

Чим би таким здивувати гостей? Чим таким незвичайним пригостити? Пропоную рецепт із серії фентезі: ситний і смачний торт на закуску! Мені цей торт дуже сподобався: ошатний, смачний і яскравий! Ідея просто чудова – а вже якщо включити фантазію, то його можна кожен раз робити по-новому (начинку тільки міняти)! Зараз закуски, в яких основним інгредієнтом виступає хліб для тостів, знаходяться на піку популярності: тому що все просто і швидко. Ось і ми вирішили не відставати: і подарувати вам свою ідею.

Необхідні інгредієнти

  • хліб для тостів (750 грам) – 20 скибочок,
  • шинка – 250 грам (порізати скибочками),
  • сир – 250 грам (порізати скибочками),
  • майонез – 8 столових ложок.

Для начинки з тунцем

  • консервований тунець в олії – 1 банка (150 грам) або можна замінити будь рибою за смаком,
  • цибулина – 1 штука,
  • помідор – 1 штука,
  • оливки – 150 грам,
  • майонез – 3 столові ложки,
  • сіль – ½ чайної ложки.

Для начинки сурімі

  • листя салату Айсберг – 5 штук,
  • крабові палички – 200 грам,
  • майонез – 3 столових ложки,
  • сіль – ½ чайної ложки.

Для декору

  • невелика морква – 1 штука,
  • зелені оливки – 10 штук,
  • помідори черрі – 4-5 штук,
  • зелена цибуля – 20 грам.

Як приготувати ситний і смачний торт на закуску

  • Для оформлення закусочного торта нам знадобиться глибока форма, діаметром приблизно 22 сантиметри: застеляємо її харчовою плівкою.
  • На дно форми викладаємо скибочки хліба для тостів: скоринки, при бажанні, можна обрізати – і використовувати їх для приготування сухарів.
  • Дрібно нарізаємо крабові палички, рвемо руками листя салату, з’єднуємо в одній мисці. Заправляємо сіллю і майонезом, перемішуємо.
  • Викладаємо отриману суміш рівномірно на хліб.
  • Робимо другий шар з хліба.
  • Готуємо другу начинку: помідор нарізаємо кубиками.
  • Дрібно рубаємо цибулю, з’єднуємо з томатами, перемішуємо.
  • Сюди ж додаємо оливки, нарізані кільцями.
  • Викладаємо в миску до решти продуктів консервований тунець, солимо і заправляємо майонезом.
  • Рада. Як зробити смачні рибні консерви в домашніх умовах, дивіться за посиланням.
  • Перемішуємо і викладаємо начинку на шар хліба.
  • Робимо третій шар з хліба і накриваємо його тонкими скибочками шинки, потім – скибочками сиру.
  • Останні скибочки хліба змащуємо майонезом і накриваємо ними сир.
  • Накриваємо торт харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3 години.
  • Через це час дістаємо, перевертаємо на тарілку, верх і боки змащуємо майонезом (можна використовувати універсальний сметанний соус).
  • Прикрашаємо торт половинками помідорів чері, кружечками зелених оливок, натертою морквою, нарізаною зеленою цибулею.
  • Перед подачею ситний і смачний торт, зроблений на закуску, нарізаємо на порції. Пробуйте, і, будь ласка, не проковтнете мову! Якщо когось бентежить сумісність продуктів, ви сміливо можете зробити чисто рибний закусочний торт або чисто з м’яса. Або, наприклад, хліб замінити лавашем: теж прекрасний варіант! Вибирайте, готуйте, радуйте своєю кулінарною майстерністю близьких і гостей. А наш сайт вам в допомогу: завжди порадуємо простими і цікавими рецептами.

    Фантазия на тему торта! Яркий, сытный и вкусный торт – в качестве закуски

    Приємного апетиту.