Дуже смачні помідори, фаршировані рікоттою

Це блюдо-просто шедевр кулінарії. І сподобається навіть самим вибагливим гурманом. Помідори, фаршировані рікоттою мають неймовірний смак, приголомшливий аромат і красивий зовнішній вигляд. Їх можна приготувати в якості доповнення до сімейного вечері або поставити в вигляді закуски на святковий стіл! Готуються помідори просто і швидко.

Необхідні продукти

  • рікотта — 500 гр
  • помідори (великі) — 4 шт
  • шинка — 200 гр
  • цибуля-порей — 50 гр
  • панірувальні сухарі — 4 ст. л
  • часник — 2 зубчики
  • чебрець — 3 гілочки
  • оливкова олія — 4 ст. л
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Помідори промиваємо, нарізаємо на 2 частини і видаляємо м’якуш.
  • Подрібнюємо очищений часник, нарізаємо цибулю-порей, ріжемо на невеликі кубики шинку.
  • М’якоть помідорів кладемо в миску, додаємо рікотту, шинку, цибулю, часник і панірувальні сухарі (3 ст. л.). Начинку солимо і перчимо за смаком, а потім добре перемішуємо.
  • Підготовленою начинкою фаршируємо помідори і перекладаємо у форму для випічки. Зверху присипаємо залишилися панірувальними сухарями, викладаємо гілочки чебрецю і поливаємо помідори оливковою олією.
  • Отриману заготівлю прибираємо в духовку, розігріту до 190 градусів. І випікаємо протягом 20-25 хвилин.
  • Готовим помідорів даємо охолонути і подаємо до столу.
  • Спробуйте також фаршировані помідори по-прованськи. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Вкуснейшие помидоры, фаршированные рикоттой

    Приємного апетиту!