Влітку традиційно роблять закачування на зиму: наприклад, варення і джеми з ягід і фруктів. Але джем можна зробити в будь-який час року: з сезонних фруктів.
Пропонуємо вам цілих 3 рецепта: апельсиновий джем на будь-який смак. Цей аромат і смак ви точно запам’ятаєте надовго. Чому саме зараз вирішили про це поговорити? Просто в супермаркетах традиційні знижки на цей продукт: вирішили скористатися ситуацією, з вигодою для себе. Джеми виходять солодкими, з невеликою часткою кислинки. Їх можна їсти разом з млинцями, оладками, намазуючи на хліб і просто так, ложкою.
Необхідні інгредієнти
Апельсиновий джем з пектином
- 1 кілограм очищених апельсинів;
- половина лимона з шкіркою;
- 500 грам цукру;
- 10 грамів пектину.
Бурштиновий джем
- 1 кілограм очищених апельсинів;
- 1 лимон з шкіркою;
- 1 кілограм цукру.
Джем з апельсинів з шкіркою
- 1 кілограм апельсинів з шкіркою;
- 1 лимон з шкіркою;
- 1 кілограм цукру.
Як приготувати апельсиновий джем: три цікавих рецепта
Апельсиновий джем, приготовлений будь-яким з цих способів, виходить дуже ароматним. За кольором він яскравий, сонячний, а за смаком – просто пальчики оближеш. Спробуйте, зробіть самі, вибравши один з рецептів: вам сподобається. Заходьте на наш сайт за ще більшою кількістю рецептів.
Приємного всім апетиту.