Лимон і імбир – далеко не єдиний спосіб зміцнити імунітет природним шляхом. Пропонуємо познайомитися з 5 продуктами, які за ефективністю, можливо, навіть випереджають вищезгадані бестселери.
Ягода
У багатьох ягодах вміст вітаміну З у багато разів перевершує його кількість в звичних лимонах. До того ж, ягоди багаті природними антиоксидантами і біофлавоноїдами, максимальна концентрація яких знаходиться в ягодах темного кольору: чорниці, ожині, чорній смородині і лохині.
Риба
Про користь риби відомо всім. Але зараз нас особливо цікавить наявність в ній достатньої кількості Омега-3 жирних кислот. Тому звернемо увагу на жирні сорти риби: лосось, тунець, скумбрія, оселедець. Справа в тому, що Омега-3 сприяють підвищенню активності лейкоцитів, а значить і всього імунітету організму. З огляду на, що ці ж жирні кислоти сприяють зменшенню холестерину в крові і служать профілактикою серцево-судинних захворювань, страви з риби повинні стати частиною вашого регулярного раціону харчування.
Однак, будьте обережні з екзотичними сортами риби, вони можуть містити багато важких металів, які згубні для здоров’я.
Шоколад
Радісна новина для любителів шоколаду. Дослідження показали, що регулярне вживання какао і гіркого шоколаду допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, піднімає імунітет і сприяє підтримці природного тонусу організму.
Йогурт
Згідно з даними фахівців, натуральний йогурт підвищує захисні сили організму проти різних інфекцій. Все завдяки живим лактобактеріям, що входять до його складу. З їх допомогою, в кишечнику нормалізується мікрофлора, що веде до підвищення імунної відповіді.
Для досягнення цього ефекту важливо вибирати саме натуральний йогурт, без цукру і барвників. Підійде, наприклад, Грецький.
Хурма
Ще одним важливим елементом для повноцінної роботи імунітету вважається вітамін а.саме тому лікарі рекомендують налягати на хурму під час епідемій грипу та застуд. Всього один плід хурми містить майже половину добової норми цінного вітаміну А.у ній також багато вітаміну З, без якого неможливе підтримання міцного здоров’я.
Як ми бачимо, крім лимона і кореня імбиру, на благо нашого здоров’я працюють і інші, більш звичні продукти. Головне, щоб вони були свіжими і натуральними. Пам’ятайте: найпростіша їжа – найкорисніша.