Знамениті «Старогородские» ліверні пиріжки з рідкого тіста

Такі пиріжки продавали в радянські роки на кожному куті. І, звичайно ж, кожен їх пам’ятає. Про них ходили анекдоти та різні історії.Але незважаючи на це пиріжки були просто дивовижні. Тісто в них дуже ніжне і неймовірно м’яке. Воно буквально тане в роті. Наші пиріжки з лівером, але ви можете приготувати абсолютно будь-яку начинку.

Необхідні продукти

  • рослинне масло — 2,5 л

Для начинки

  • лівер — 1,5 кг
  • цибуля — 500 гр
  • сіль, перець за смаком

Для тіста

  • вода — 2,5 л
  • пшеничне борошно — 3 кг
  • сухі дріжджі — 2 пачки
  • цукор — 100 гр
  • сіль — 1 ст. л

Починаємо приготування

  • Курячий лівер пропускаємо через м’ясорубку. Можна використовувати і свинячий або яловичий, все залежить від ваших уподобань. Готовий фарш перекладаємо на сковороду і тушкуємо на повільному вогні 20-25 хвилин. Потім фарш солимо і перчимо за смаком.
  • Лук очищаємо, пропускаємо через м’ясорубку і додаємо в гарячий фарш. Все добре перемішуємо і залишаємо начинку до повного охолодження.
  • В цей час приготуємо тісто. У миску наливаємо воду, додаємо цукор, перемішуємо і додаємо дріжджі. Потім знову перемішуємо і в такому вигляді залишаємо на 10-15 хвилин.
  • В отриману опару додаємо просіяне борошно (відразу всю) і сіль. Добре перемішуємо і залишаємо на 45 хвилин. Через 20 хвилин після замішування тісто потрібно трохи обім’яти. Не лякайтеся! Тісто виходить досить рідким і сильно липне до рук!
  • У фритюрницю або каструлю наливаємо масло і розігріваємо його.
  • Робочу поверхню рясно змащуємо рослинним маслом і наливаємо його в невелику миску. Потім займемося приготуванням пиріжків. Руки рясно змащуємо маслом і відщипуємо шматочок тіста. Кладемо його на долоню і розплющуємо до стану коржі. В центр, ложкою викладаємо начинку і звертаємо тісто рулетом, краю заліплюємо і відразу ж кладемо його в розігріте масло. Потім руки знову змащуємо маслом і ліпимо наступний пиріжок. Іноді руки потрібно вимити, витерти насухо і продовжити процедуру. Важливо! Ліпити пиріжки потрібно швидко, інакше нічого не вийде!
  • Смажимо котлети до золотистого кольору і перекладаємо на паперову серветку, а потім викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • Спробуйте також незрівнянні котлети в тісті. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Знаменитые «Старогородские» ливерные пирожки из жидкого теста

    Приємного апетиту!