Не так давно в ході досліджень стало відомо, що існують продукти, які допомагають організму зігрітися. Справа в тому, що разом з ними людина отримує калорії, після спалювання яких вивільняються енергія і тепло.
Так, які ж продукти варто включити в свій раціон, щоб зігріватися? Дієтологи рекомендують наступні продукти:
Яловичина
Найбільш теплопровідними вважаються ягнятина, оленина і баранина. Також обов’язковим елементом зимового раціону є індичка, оскільки в ній міститься амінокислота. А, як відомо, цей елемент допомагає знизити рівень стресу, а також боротися з тугою по теплій пори року.
Окремо варто відзначити свиняче сало. У цьому продукті присутня поліненасичена арахідонова кислота. Вона регулює роботу серця, контролює холестериновий і гормональний обмін, відповідає за імунітет.
Рослинні жири
Лляна, оливкова, кунжутна, кедрова олії – відмінне джерело жирних кислот. Їх можна додавати в різні салати.
Жирні сорти риби
Камбала, тріска, тунець, вугор, а також морські роки і морська капуста мають в своєму складі йод. Цей елемент не тільки корисний для щитовидної залози, але і допомагає зігріватися в холод.
Бобові
Складні вуглеводи є чудовим джерелом енергії. Тому горох, квасоля, соя або сочевиця можуть стати поживним і зігріваючим обідом.
Овочі
Гарбуз, капуста, картопля і буряк дають відчуття ситості і тепла в холодну погоду.
Банан
Цей звичний фрукт є відмінним джерелом вітаміну в, оскільки містить добову норму. Навіть він може похвалитися наявністю магнію.
Спеція
Імбир, кориця, кумін, гірчиця, кріп і петрушка, базилік, чорний перець, розмарин прискорюють метаболізм, тим самим підвищуючи температуру тіла.